Sport Centar

Asocijacija euroligaških igrača odgovorila Pešiću: Pojedinci neće shvatiti neke naše inicijative

Poslije prošlosedmične izjave Svetislava Pešića da direktor Asocijacije euroligaških igrača Boštjan Nahbar "nije normalan" zbog onoga na čemu to udruženje insistira reagovala je i ELPA kratkim saopštenjem na Twitteru.

Asocijacija euroligaških igrača odgovorila Pešiću: Pojedinci neće shvatiti neke naše inicijative

Poslije prošlosedmične izjave Svetislava Pešića da direktor Asocijacije euroligaških igrača Boštjan Nahbar “nije normalan” zbog onoga na čemu to udruženje insistira reagovala je i ELPA kratkim saopštenjem na Twitteru.

Svetislav Pešić je negodovao zbog dogovora po kojem pripremni period euroligaških timova može da počne najranije 24. avgusta.

Srbijanski trener koji predvodi Barcelonu smatra da je taj period prekratak i zbog toga je oštro kritikovao Boštjana Nahbara koji radi kao direktor Asocijacije euroligaških igrača. Ta Asocijacija je upravo napravila ovakav dogovor sa Euroligom.

Kao euroligaški igrači, shvatamo da ćemo sretati pojedince koji neće u potpunosti shvatiti ili se usaglasiti sa našim inicijativama. Pored toga i dalje ćemo nastaviti sa kolektivnim razgovorima sa Euroligom i sa klubovima kako bismo unaprijedili karijere igrača i cjelokupnog košarkaškog proizvoda. Naš cilj nas motiviše da nastavimo da radimo naporno na i van terena. Ujedinjeni“, poručila je saopštenjem na Twitteru Asocijacija euroligaških košarkaša.

Euroliga je zbog ovakvih izjava pokrenula disciplinski postupak protiv Pešića, a također je i poručila da su svi klubovi prihvatili pravila protiv kojih se Barcelonin trener buni.

EUROLIGA

barcelonasvetislav pesic
KOMENTARI

KOMENTARI