Sport Centar

Asmir Suljić: Ovo je najbolja ekipa u kojoj sam igrao, čuo sam za klub koji ne dovodi muslimane

Asmir Suljić, 29-godišnji krilni fudbaler, u augustu je potpisao ugovor sa Maccabi Petah Tikvom do kraja sezone, a do sada je upisao tri nastupa za izraelski klub.

Asmir Suljić: Ovo je najbolja ekipa u kojoj sam igrao, čuo sam za klub koji ne dovodi muslimane

Asmir Suljić, 29-godišnji krilni fudbaler, u augustu je potpisao ugovor sa Maccabi Petah Tikvom do kraja sezone, a do sada je upisao tri nastupa za izraelski klub.

U prvom intervjuu za izraelske medije Suljić je pričao o početku karijere i kako uopšte nije mislio da će postati profesionalni fudbaler, a za njegove roditelje bilo je primarno da završi srednju školu i fakultet.

Ipak, kao 17-godišnjaku iz FK Butmir ponuđeno mu je da dođe na probu u FK Sarajevo.

“Bio sam veoma mršav i malen. Nisam mislio da ću proći”, priznaje Suljić, dodavši: “Insistirano je da dođem na probu u Sarajevo, a nakon toga trener mi je rekao da ću potpisati ugovor. Roditelji su bili iznenađeni. Rekao sam im da neću moći ići u školu. Nisu bili razočarani, ali su ipak očekivali da se nastavim školovati”.

Krilni fudbaler je nešto više od dva mjeseca u Maccabiju, a kaže kako se osjeća kao kod kuće.

“Upravo sam ove sedmice u razgovoru sa trenerom Guyom Luzonom rekao da se osjećam kao da nigdje drugo nisam ni igrao. Osjećaj koji su mi pružili u klubu je nevjerovatan. Iskreno, nisam to očekivao”, istakao je bivši fudbaler Sarajeva.

Osim Sarajeva, u karijeri je nastupao za Ujpest, Videoton, Olimpiju i Zaglebie, a kaže kako Maccabi Petah Tikva ima najbolji tim od svih u kojima je igrao.

“Igrao sam u ekipama koje su osvajale prvenstva, ali ovo je možda i najbolja ekipa u kojoj sam igrao. Možemo i moramo nastaviti napredovati. Nismo pokazali ni 10% od onoga što možemo”, rekao je Suljić, dodavši kako mu treba vremena kako bi pokazao najbolje od sebe.

Maccabi će u subotu ugostiti Hapoel Haifu, na čijem golu je Jasmin Burić.

“Na terenu nemam prijatelje. Čak i da igram protiv brata, želim pobjedu. Moramo pobijediti Haifu”, ističe krilni fudbaler koji je svojevremeno upisao nastup za mladu reprezentaciju BiH.

Upitan je i da li je čuo da Beitar Jerusalem ne dovodi muslimanske fudbalere.

“Čuo sam za to. To ne bi trebalo miješati sa sportom. Ne možete nikoga izbaciti iz tima samo jer je musliman, kršćanin, židov… Borimo se a jedan cilj – pobjedu. U ovom ratu boja kože i vjera nisu bitni”, rekao je Suljić.

Za kraj razgovora bivši fudbaler Sarajeva istakao je da želi dobro upoznati Izrael, te da su njegovi prijatelji jako uzbuđeni kada im šalje slike iz ove zemlje i žele doći da je posjete.

asmir suljicmaccabi petah tikva
KOMENTARI

KOMENTARI

KomeJaPricam
Gost

Pa Široki Brijeg ne dovodi nekatolike hahahh

wpDiscuz