Sport Centar

Anadolu Efes “razbio” Žalgiris, Džanan Musa utakmicu presjedio na klupi

U prvoj današnjoj utakmici 29. kola košarkaške Eurolige, Anadolu Efes je u potpunosti "razbio" Žalgiris (89:62), a bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa nije upisao minutažu na ovom susretu, iako je bio u kadru.

Anadolu Efes “razbio” Žalgiris, Džanan Musa utakmicu presjedio na klupi

U prvoj današnjoj utakmici 29. kola košarkaške Eurolige, Anadolu Efes je u potpunosti “razbio” Žalgiris (89:62), a bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa nije upisao minutažu na ovom susretu, iako je bio u kadru.

Žalgiris je uspio samo u dva navrata na početku utakmice imati prednost, a do kraja prve dionice Anadolu Efes je imao već 14 poena “viška”. Prednost turskog kluba samo je rasla, tako da su na odmor otišli sa 21 poenom prednosti (49:28).

Treći period je također pripao domaćima koji se nisu zaustavljali, već su nastavili “gaziti” litvanski klub. Anadolu Efes u posljednjih deset minuta ušao je sa 28 poena prednosti (76:48). Četvrta četvrtina pripala je gostima samo sa poenom razlike, tako da nisu mnogo ublažili poraz.

Larkin je bio najefikasniji u redovima Anadolu Efesa sa 18 poena, tri asistencije i skokom, dok je Micić dodao poen manje uz po četiri skoka i asistencije. U redovima Žalgirisa Walkup je ubacio 15 poena, a pratio ga je Grigonis sa 14.

anadolu efesdzanan musaeuroligazalgiris
KOMENTARI