Sport Centar

Amina Pašović novo pojačanje djevojaka sa Drine

Amina Pašović novo pojačanje djevojaka sa Drine

Pašović je standardna  omladinska reprezentativka Bosne i Hercegovine i vrlo je mlada i perspektivna rukometašica.

“Već sam se lako uklopila u ovi ekipu! To su sve divne djevojke i dobre igračice, spoj mladosti i iskustva. Neke od njih već poznajem iz reprezentacije. Ovih dana sam nastupala sa ekipom na MOSI Igrama gdje smo u vrlo jakoj konkurenciji iz tri države osvojile bronzanu medalju. Moji roditelji su porijeklom odavde i zbog toga će mi biti lakše uklopiti se u novu sredinu. Uprava kluba mi je obezbijedila sve normalne uslove za rad u klubu”, riječi su Pašovićke.

“U toku prelaznog roka Uprava kluba je bila dogovorila i dolazak sestara Anice i Marije Gudelj iz Gruda, ali je naš najbolji golman Anica Gudelj dobila ponudu iz jednog francuskog kluba gdje će nastaviti svoju karijeru. Mi joj zelimo sreću i sportske uspjehe u novoj sredini”, Kaže Sinan Ligata predsjednik kluba.

U ŽRK Goražde kažu da je prošlogodišnja ekipa uglavnom ostala na okupu i da su u toku pregovori sa još nekim igračicama iz Srbije i Crne Gore koje bi ovih dana trebale doći na probu i pregovore u Goražde.

“Radi se o nekoliko vrlo kvalietnih igračica i jednoj golmanici”, riječi su Semira Mirvića generalnog sekretara kluba sa Drine. 

Goraždanke će ovih dana na zasluženi odmor do početka priprema koje su planirane da počnu sredinom mjeseca augusta.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI