Sport Centar

Amer Hiroš za SC: Lijepo je vratiti se na Grbavicu

Amer Hiroš za SC: Lijepo je vratiti se na Grbavicu

Ovaj mladi krilni fudbaler kao igrač se afirmisao u omladinskim selekcijama kluba s Grbavice, a zajedno s trenerom Edisom Mulalićem okitio se duplom krunom u juniorskoj konkunreciji gdje je bio jedna od glavnih karika juniora Željezničara.

Nakon toga, potpisao je amaterski ugovor s prvim timom najtrofejnijeg kluba u Bosni i Hercegovini, a navijačima se predstavio u ligaškoj utakmici protiv Viteza u kojoj je pokazao neke zaista fantastične poteze i oduševio publiku na Grbavici.

No, sudbina je ipak odredila da ovaj mladi fudbaler svoju karijeru nastavi u Goraždu, iako je za njega interes pokazalo nekoliko timova iz BH Telecom Premijer lige, a on je u razgovoru za Sport Centar istakao kako se osjećao u trenutku kada je saznao protivnika u 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

“Bilo je zaista čudno. Do posljednjeg prelaznog roka bio sam član Željezničara, a sada ću igrati protiv njih. Uvijek je lijepo vratiti se na mjesto gdje ste imali puno uspjeha i za šta vas vežu jako lijepe uspomene. Sigurno je da će biti veoma neobično igrati protiv svog voljenog kluba, ali ja sam profesionalac i dat ću sve od sebe da pomognem svojoj ekipi.”, rekao je Amer Hiroš na početku razgovora.

U svom debiju za prvi tim, Hiroš je odigrao sjajnu utakmicu protiv Viteza što je publika s Grbavice znala nagraditi aplauzom. Ipak, ovaj put popularni Manijaci neće biti podrška za Hiroša:

“Igrati pred navijačima Željezničara je zaista fantastično. Oni su daleko najbolji navijači u Bosni i Hercegovini i bila mi je velika čast braniti boje njihovog i mog kluba. To je zaista neopisiv osjećaj i sigurno je da su to trenuci koje ću zauvijek pamtiti. Ti navijači konstantno daju motiv za bolju igru i guraju svoju ekipu prema pobjedama i što boljim rezultatima. No, ovaj put oni neće podržavati mene jer ću ja igrati protiv njihove ekipe.”

Goražde je u 1/8 finala dobilo možda i najtežeg mogućeg protivnika, ali Hiroš smatra da Goražde ima kvalitet da odigra jednu dobru utakmicu na Grbavici i da bi dobar rezultat bio veliki podsticaj za uzvratnu utakmicu:

“Bez dvojbe, Željo je favorit u ovoj utakmici. Mi ćemo dati sve od sebe da predstavimo klub u što boljem svjetlu. Sigurno je da ne dolazimo sa bijelom zastavom na Grbavicu i da ćemo tražiti svoje šanse kako bi izvukli što bolji rezultat. Potrebno je da se poklopi puno stvari da bi izvukli pozitivan rezultat, a samim tim i povećali svoje šanse za prolaz u uzvratu. Ukoliko se u Goražde vratimo s dobrim rezultatom, naš stadion biti će pun i podrška za eventualni prolaz u Kupu Bosne i Hercegovine neće izostati.”

Za kraj, Hiroša smo pitali da li u budućnosti priželjkuje povratak na Grbavicu:

“To je normalno. Svaki mladi fudbaler priželjkuje potpis za jedan tako veliki klub i svakako da je želja jednog dana opet zaigrati za Željezničar. Nije bitno da li se radi o ponovnoj afirmaciji za buduću karijeru ili o završavanju karijere tamo gdje je ona i počela.”

Utakmica između Željezničar i Goražda igra se u srijedu na stadionu Grbavica s početkom u 19:00, a glavni sudija utakmice je Ermin Sivac iz Zenice.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI