Sport Centar

Amel Tuka i Mladena Petrušić proglašeni za najbolje atletičare u BiH

Nakon održanog Međunarodnog atletskog mitinga "Zenica 2017", Atletski klub Zenica je bio domaćin još jednog izuzetno važnog takmičenja za bosanskohercegovačku atletiku.

Amel Tuka i Mladena Petrušić proglašeni za najbolje atletičare u BiH

Prema kalendaru Atletskog saveza BiH, na rasporedu je bilo Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke, na kojem su nastupili najbolji atletičari BiH.

Publika na Kamberovića polju je imala priliku vidjeti dobre nastupe bh. atletičara, posebno bacača kugle Mesuda Pezera i Hamze Alića i najuspješnijeg bh. atletičara i najboljeg u 2016. godini Amela Tuke, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Prije početka takmičenja, dodijeljena su priznanja najboljim atletičarima i sportskim radnicima u 2016. godini.

Amel Tuka proglašen je najboljim atletičarem, a Mladena Petrušić najboljom atletičarkom u 2016. godini. Za najbolji klub u konkurenciji atletičarki proglašen je AK Borac iz Banja Luke, a kod atletičara AK Zenica.

Priznanja su uručena u još pet kategorija. Najbolji junior i juniorka su Stefan Ćuković (AK Slavija – Istočno Sarajevo) i Nikolija Stanivuković (AK Borac), najbolji mlađu junior i juniorka – Nermin Štitkovac (AK Sarajevo) i Mediha Salkić (AK Doboj Istok), dok je najbolji trener Giovanni Ghidini.

Specijalna priznanja za ostvarene norme i plasmane na međunarodnim takmičenjima u 2016. godini dobili su Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer i Lucija Kimani (Olimpijske igre), Gorana Cvijetić i Tanja Marković (Prvenstvo malih zemalja Evrope), Dejan Mileusnić, Rusmir Malkočević i Osman Junuzović (Prvenstvo Balkana za seniore) te Belmin Mrkanović (Prvenstvo Balkana za juniore).

Svim  atletičarima i atletičarkama, koji su postavili nove državne rekorde na otvorenom i u dvorani u 2016. godini, dodijeljene su posebne diplome, navodi se u saopćenju.

amel tukaatletski savez bihmladena petrušić
KOMENTARI

KOMENTARI