Sport Centar

Amar Beširević: Jedinstvo možemo dobiti samo ako ga maksimalno ozbiljno shvatimo

Fudbaleri Olimpika sutra u 26. kolu Prve lige Federacije BiH gostuju ekipi Jedinstva u Bihaću, piše olimpik.ba.

Amar Beširević: Jedinstvo možemo dobiti samo ako ga maksimalno ozbiljno shvatimo

Fudbaleri Olimpika sutra u 26. kolu Prve lige Federacije BiH gostuju ekipi Jedinstva u Bihaću, piše olimpik.ba.

Olimpik igra u sjajnoj formi i veliki je favorit da osvoji puni plijen u Bihaću protiv Jedinstva koje je zbog velikih finansijskih i organizacijskih problema tokom zime izmijenilo skoro cijelu ekipu iz jesenjeg dijela. Jesenji dio sezone Jedinstvo je okončalo na trećem mjestu na tabeli, no prošle sedmice ova ekipa je pregažena u Goraždu rezultatom 6:1.

Fudbaler Olimpika Amar Beširević smatra da njegov tim ne treba previše razmišljati o situaciji u Jedinstvu, nego dati svoj maksimum da osvoji nova tri boda.

“Ta nestabilnost pojedinih klubova je nažalost karakteristična za bh. fudbal. No, mi o tom ne razmišljamo. Na Jedinstvo gledamo kao na ozbiljnog protivnika i svjesni smo da moramo pružiti svoj maksimum kako bismo ispunili željeni cilj. Cilj je, naravno, jasan, želimo osvojiti tri boda u Bihaću i ostati u utrci za naslov prvaka i plasman u Premijer ligu BiH”, kazao je na početku Beširević.

Nekadašnji omladinac Željezničara u Olimpiku se dobro snašao, a nakon perioda aklimatizacije postao je standardan igrač kluba sa Otoke.

“Jako mi je drago što imam priliku standardno igrati za svoj tim. Mislim da je mladim igračima u mojoj dobnoj skupini to velika privilegija i da ne postoji bolji način za napredak od redovnog igranja. Osjećam se odlično i nadam se da su i u klubu zadovoljni mojim igrama”, ističe mladi bočni igrač Olimpika.

Ekipa Olimpika može se okarakterisati spojem mladosti i iskustva, a oni iskusniji fudbaleri mnogo pomažu mlađima.

“Zaista je podrška iskusnijih fudbalera svakom mladom igraču jako bitna. Bez nje ne biste bili u stanju da uradite mnoge stvari. Ja, ali i ostali mladi igrači u Olimpiku, imamo tu sreću da nam naši iskusniji saigrači i u toku treninga, a i u toku samih utakmica, konstantno ukazuju na one segmente svog rada koje možemo popraviti. To mi mnogo znači i jako sam im zahvalan na tome”, kazao je Beširević na kraju.

amar besirevicfkolimpic
KOMENTARI

KOMENTARI