Sport Centar

Aleksić: Pokazali smo da umijemo da odigramo dobro protiv favorita

Aleksić: Pokazali smo da umijemo da odigramo dobro protiv favorita

Biće to teška utakmica, uzevši u obzir da obje ekipe imaju imperative pobjede, Sarajevo za vrh tabele, dok se Veziri bore za opstanak u Ligi.

Šef stručnog štaba Almir Memić u ovu utakmicu ulazi bez kartoniranih Kovača, Mekića i Kouadia, koji je u prethodnom susretu sa Širokim, postigao pogodak za važan bod Travnika.

“Poslije teškog gostovanja u Širokom Brijegu, osvojenog boda i odlične igre, gde smo uz malo sreće mogli i do sva tri boda slijedi nam još jedno teško gostovanje kod ekipe Sarajeva. Sarajevo je aktuelni prvak države i takvoj ekipi se ne prijeti, ali mi se nećemo unaprijed predati već idemo da damo sve od sebe, pa ćemo videti na kraju šta će nam to donijeti”, rekao je stoper Vezira Radosav Aleksić, dodavši da vjeruje u svoju ekipu, koja može parirati ekipama iz gornjeg dijela tabele:

“Sarajevo je ušlo u formu i apsolutni su favoriti u ovom meču, ali mi smo već pokazali da umijemo da odigramo dobro protiv favorita i kvalitetnijih ekipa, dokaz za to je i bod koji smo donijeli iz Širokog. Odlično poznajemo ekipu Sarajeva, čak smo ih i pobijedili u 2. kolu na Piroti, ali vjerujem u svoju ekipu da se nećemo obrukati i da ćemo se na kraju izvući iz ove teške situacije.”

Utakmica se igra sa početkom u 13,00 sati, a sudija susreta je Bandić Antoni.

(nktravnik.ba)

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI