Sport Centar

Aleksandar Džikić o Zmaju: Možda čak i bude nastupao za reprezentaciju

Budućnost je sinoć u Eurokupu ostvarila ubljedivu, pomalo i nevjerovatnu pobjedu obzirom na okolnosti.

Aleksandar Džikić o Zmaju: Možda čak i bude nastupao za reprezentaciju

Budućnost je sinoć u Eurokupu ostvarila ubljedivu, pomalo i nevjerovatnu pobjedu obzirom na okolnosti.

Ugostio je podgorički tim u Morači rivala iz regionalne lige Cedevita Olimpiju, te joj bez nekoliko jako bitnih igrača nanio težak poraz od čak 91:60.

Nije Aleksandar Džikić mogao računati na bh. reprezentativca Edina Atića, Willieja Reed, Igora Drobnjaka i duže odsutnog Danila Nikolića, ali to nije smetalo njihovim zdravim saigračima da razmontiraju tim iz Ljubljane.

“Da budem iskren, pomalo sam iznenađen kako smo odigrali. Na kraju je bila velika razlika, ali nijedan ozbiljan čovjek ne može da kaže da je ovo očekivao. Naša situacija je takva kakva je, neće se promijeniti za narednu utakmicu, a tokom FIBA ‘prozora’ nećemo imati osam reprezentativaca“, istakao je Aleksandar Džikić, trener Budućnosti..

Na pitanje kada očekuje povratak Willieja Reeda, Igora Drobnjaka i Edina Atića, trener Budućnosti je saopštio dobre vijesti za reprezentaciju BiH pred nadolazeće utakmice.

“Svi su brzo zaboravili da nam fali i Danilo NIkolić, a on je mnogo važan igrač za ovu ekipu kako pravljena. Zato je Wileyeva otvorenost da promijeni poziciju neprocjenjiva. Reed bi eventualno mogao da igra poslije ‘prozora’, Atić možda čak i bude nastupao za reprezentaciju, a Drobnjak je imao intervenciju na stopalu. To je moralo da se uradi, vidjećemo kolika pauza će biti, ali neće biti kratka. Čekamo i za Danila da vidimo još jednu kontrolu, da prvo planiramo oko povratka u normalan život, a poslije toga i na teren. Svjesni smo svi šta se dogodilo Stevanu Jelovcu, to je postala naša svakodnevica i to moraju svi da znaju. Za mene, kao trener, kao oca, to su mnogo neprijatne stvari”, istakao je Džikić.

Podsjećamo, 26. novembra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo BiH dočekuje Češku, a tri dana poslije gostuje Bugarskoj. Atićev nastup bi svakako mnogo značio timu Vedrana Bosnića.

S obzirom na to da ima svega devet igrača na raspolaganju, Džikić je najavio da će Budućnost morati da dovede pojačanje.

“Ne možemo ovako. Srećom, Đuka (Milutin Đukanović) trenira sa nama, on taj deseti. Ne smije da se zaboravi da je Jagodić-Kuridža igrao i pored povrede, da je stegnuo zube. To je neprocjenjiva stvar, svi koji vole Budućnost to moraju da cijene. Ovo su pravi momci“, rekao je Džikić, a onda najavio pojačanje tokom pauze zbog nastupa reprezentacija.

“Izaći ćemo na tržište, ali su specifični preduslovi koje želimo od igrača. Nećemo da srljamo, a jedini benefit od FIBA ‘prozora’ je što ostavlja prostor da pronađemo nešto što može da nam pomogne, da se uklopi u naš način rada i razmišljanja”.

aleksandar dzikicedin atickkbuducnostkosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI