Sport Centar

ALBA o razlozima lošeg stanja terena Bilinog polja: Primopredaju smo napravili 17. aprila

Za NK Čelik očigledno slijede još teži dani nakon odlaska turskog investitora Aydina Olguna.

ALBA o razlozima lošeg stanja terena Bilinog polja: Primopredaju smo napravili 17. aprila

Za NK Čelik očigledno slijede još teži dani nakon odlaska turskog investitora Aydina Olguna.

Prije nekoliko dana su se u javnosti pojavile i fotografije terena na stadionu Bilino polje, koji izgleda katastrofalno, te je očigledno kako se ne održava i da propada.

Stadion je u vlasništvu Grada Zenice, koji je prošle godine potpisao ugovor sa NK Čelik, prema kojem ga on može koristiti u narednih 10 godina, ali nijedna od ove dvije strane nije ponudila novi ugovor firmi koja je vodila brigu o terenu.

Riječ je o preduzeću ALBA, koje još od postavljanja ovog travnjaka isti održava, ali od sredine mjeseca je sve obustavljeno.

Očigledno da sada teren Bilinog polja nije ničija briga.

Preduzeće ALBA je potvrdilo da od sredine mjeseca ne vrši održavanje terena Bilino polje.

“ALBA Zenica d.o.o. je vršila uslugu održavanja travnjaka na stadionu Bilino polje, i to od 2012. godine, kada je izvršeno kompletno Rrenoviranje istog, u čemu smo aktivno učestvovali, sve do sredine aprila mjeseca 2020. godine. Razlog zbog kojeg su poslovi obustavljeni, jeste nepotpisivanje ugovora o održavanju za ovu godinu.

Pošto je svake godine ugovor za održavanje pomenutog terena zaključivan u proljeće, to smo i ove godine nastavili sa pružanjem usluga za period januar-mart, te djelimično april, nadajući se da će saradnja biti nastavljena. Nakon informacija koje smo dobili da će poslovi održavanja biti ustupljeni drugom preduzeću, ALBA Zenica obustavlja sve aktivnosti, ali ostavlja teren u relativno dobrom stanju, obzirom na period godine i na činjenicu da su zahtjevniji postupci tretiranja terena i konkretne pripreme za predstojeću sezonu tek trebali početi.

Pretpostavljajući da će doći do izražavanja interesa javnosti vezano za stanje terena nakon obustavljanja radova od strane ALBE Zenica, obavijestili smo investitora, Grad Zenicu, o stanju terena u momentu napuštanja terena od strane naših uposlenika i opreme, te napravili primopredaju 17. aprila 2020. godine”, poručili su iz ALBA Zenica d.o.o, a prenio je Faktor.

U cijeloj priči ponovo će ispaštati fudbaleri, koje će, kada se vrate na teren i kada se nastavi Premijer liga, dočekati očajan travnjak, koji sada izgleda ovako:

FOTO: klix.ba
albabilino poljenkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI