Sport Centar

Akif Suljić: Begović i ja smo najbolji golmani na svijetu

Akif Suljić: Begović i ja smo najbolji golmani na svijetu

Jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Perzijsko-bosanskog koledža je bio golman Akif Suljić koji je zaustavio “Dobrinjce” na svega jednom postignutom pogotku. Branio je odlično tokom cijele utakmice i upravo to je bio povod našeg razgovora.

Suljić je istakao da je to bila tvrda, ali i teška utakmica, s obzirom na činjenicu da je njegov tim igrao bez ključnog igrača koji se povrijedio.

“Utakmica je bila teška, a protivnici vrlo dobri. Do kraja poluvremena smo se borili, ali smo ostali bez povrijeđenog igrača i bilo je sve teže. Ipak, na kraju smo se izborili za remi, a mogli smo doći do pobjede na kraju”, rekao je Suljić, pa je onda prokomentarisao šta očekuje do kraja sezone Royal Jelly Lige srednjih škola.

“S obzirom na činjenicu da smo se mnogo potrudili i spremili za ovo takmičenje, smatram da možemo do same završnice”.

Na kraju je Suljić odgovorio na pitanje koji je golman za njega najbolji na svijetu, a uspio je i nasmijati sve prisutne.

“Pa ja sam najbolji na svijetu! Ipak, svi pratimo nastupe reprezentacije, pa je Asmir Begović golman koji mi je često bio uzor”, rekao je na kraju golman Perzijsko-bosanskog koledža.

mechelenterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI