Sport Centar

Akcija “Svi na stadion”: Konjičani prave atletsku stazu po IAAF kriterijima

Grupa entuzijasta pokušava na najbolji način atletiku vratiti u Konjic.

Akcija “Svi na stadion”: Konjičani prave atletsku stazu po IAAF kriterijima

Grupa entuzijasta pokušava na najbolji način atletiku vratiti u Konjic.

Maratonac i humanista Mahir Mujić zajedno sa članovima atletskog kluba Pace pokrenuo je akciju “Svi na stadion” čiji je cilj uređenje atletske staze na Gradskom stadionu u Konjicu.

Završili smo prvu fazu projekta koji je veoma bitan za sport u Konjicu. Druga faza treba da krene uskoro, a trenutno na sve načine želimo prikupiti 8.000 KM. Druga faza ovog projekta je markacija atletske staze po kriterijima IAAF (Međunarodne asocijacije atletskih federacija), koju će izvesti ovlašteni izvođač radova BauTechnik Leader d.o.o. Sarajevo, a ukupna vrijednost radova iznosi 8.000 KM. Ovaj iznos sastoji se od cijene predračuna izvođača radova i cijene nabavke odgovarajuće boje. Vašim prilogom – donacijom pomoći ćete da naš grad dobije uređenu i označenu stazu, a na kojoj će članovi Atletskog kluba PACE Konjic, članovi Fudbalskog kluba Igman Konjic, kao i svi naši sugrađani imati bolje uslove za treniranje, testiranja i rekreativno trčanje. Nadamo se da će ovu ideju podržati i privredni subjekti, ali i nadležne institucije”, kaže Mahir Mujić koji ističe da će spisak donatora biti objavljen javno po završetku projekta.

Atletski klub Pace početkom jula održat će „Konjički virtualni cener“, odnosno manifestaciju Summer virtual fest.

Manifestacija će se održati od 3. do 5. jula. Na ovaj način nastavljamo tradiciju Konjičkog cenera 2019, koji je bio najmasovniji sportski događaj u Konjicu. Zbog novonastale situacije izazvane korona virusom i nedostatka vremena kao i finansijskih sredstava, jer su prijatelji utrke direktno ugroženi, odlučili smo pratiti svjetski trend, a to je virtualna utrka. Zamišljeno je da se bilo gdje u svijetu na dane kada bude trajao Summer virtual fest, a to je od 3. do 5. jula trči utrka na 5 i 10 kilometara, a svaki trkač koji se prijavi na Full paket na adresu će dobiti unikatnu medalju”, kaže Mujić.

ak pacemahir mujicsvi na stadion
KOMENTARI

KOMENTARI