Sport Centar

Ahmetović: Za nastavak smo sezone, ali ne bi bilo nezasluženo da i ovako budemo prvaci

Napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović izjavio je za Nova TV da bi volio osvojiti titulu odigravanjem preostalih 11 kola Premijer lige, ali da ne bi bilo nezasluženo i da tim sa Koševa dođe do naslova nakon odigrane dvije trećine šampionata.

Ahmetović: Za nastavak smo sezone, ali ne bi bilo nezasluženo da i ovako budemo prvaci

Napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović izjavio je za Nova TV da bi volio osvojiti titulu odigravanjem preostalih 11 kola Premijer lige, ali da ne bi bilo nezasluženo i da tim sa Koševa dođe do naslova nakon odigrane dvije trećine šampionata.

Kako je priznao, ipak se pribojava da bi eventualni nastavak šampionata premijerligaški fudbaleri mogli dočekati nespremni, jer vremena za pripremu je malo, a igralo bi se u ubrzanom ritmu.

“Nedavno sam čitao da su igrači Barcelone došli na pripreme oko 40% spremni. Možete misliti kakva je situacija kod nas, ako su fudbaleri na tom nivou nespremni. Velike su šanse da dođe do povreda, jer bi se igralo u ubrzanom ritmu”, kaže Ahmetović.

FK Sarajevo se zalaže za nastavak sezone ukoliko se steknu uslovi, ali Ahmetović smatra i da eventualno okončanje sezone ne bi obezvrijedilo titulu, jer je tim sa Koševa prvi nakon 22 odigrana kola.

“Stav kluba i većine je da se liga nastavi ako postoji uslovi, jer znamo šta znači fudbal. Svakako da nam je posebna emocija osvojiti titulu pred navijačima, ali mogao je bilo koji klub biti na našem mjestu i ne bi bio nezasluženo prvak, jer je igrao svako sa svakim dva puta. Generalno smo za nastavak prvenstva i da osvojimo titulu kako i dolikuje”, poručio je prvi strijelac Sarajeva.

fksarajevomersudin ahmetovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Centar Sarajevo
Gost

Nema uslova moj Mersudine ni zdravstvenih ni tehničkih, niti ce se za par dana stvoriti niti se mogu stvoriti. Zato, suduja sviraj kraj, proglasi ŠAMPIONA NA ZELENOM TERENU i klubove koji idu u Evropu. .

Ganzo
Gost

Za Centar…
Hoćete titulu zbog korone? 😀
Dobićete, dobićete… 😀

MamaOdCentarSarajevo
Gost

u exYU politička titula,zbog crvenog fesa sa ekipom kojoj su svi predviđali borbu za opstanak,99-te trebao da se igra play off za prvaka,Ćelo reko neće se igrati mi smo prvaci..2015. razne afere i namještanja uz aferu PUNAC i milijardera vlasnika..2020. korona titula..veća plastika od Man.Citija

Centar Sarajevo
Gost

Ivica Osim sa svojom porodicom i svojim ljudima koje je licno postavio na sve znacajne funkcije u NSBiH, je donio u vitrine malog sarajevskog kluba (pardon to je uvreda za ovaj naš predivni grad) najmanje tri posljetna trofeja. To i vrapci na granama znaju. Ocigledno si vec zaboravio na silne kradje zadnjih dvadesetak godina koje je ista porodica provodila na terenima širom BiH. Mozda se sjecas samo ove zadnje i sudije Topalović Sabrije… Pozz Mami od CENTRA SArajeva, ALI BAS U PRAVOM SMISLU TE RJECI OD, OD, OD CENTRA SARAJEVA. P.S.. NIK KO STVOREN ZA TEBE

Ganzo
Gost
Za centar.. Reče nam navijač još manjeg sarajevskog kluba (Veći i sa većim obrazom je Olimpik sa Otoke) koji nakon rata sve što su osvojili – osvojili su zahvaljujući bludnom opstanku tog istog kluba, tako što ih uvijek neko kupi-proda, kao zadnju prostitutku. 2015 Amidža Tan kupio-kirijašima titula. 2019 Dajdža VIjenamac kupio – kirijašima titula, da li dalje ima svrhe naglabati?! I dođe prosječni, pendasti, glibavi navijač kirija-kluba na portal “SC_Sport” i ono priča o svijetski poznatoj i cijenjenoj veličini kakav je Ivica Osim a kakvog oni samo mogu sanjati da imaju, mislim imaju, imaju onu Sabrinu, onaim je ikona… Čitaj više »
czhuai1985
Gost

javljaju se mitomani koji kmece oko titule a traze titulu iz 1946

Ganzo
Gost

za czhuai
Reče nam “div” koji da nebi Želje, Udbe i te 46-te, nebi ni postojali ni danas-dan.

No problem
Gost

Šta se svadzate izgleda da niko neče u Evropu. 😂

Roberto Karlos
Gost

Nisi samo ruzan Ahmetovicu, vec si i glup.

po4444
Gost

Posalji nam svoju sliku ljepotice

bosanceros
Gost

pa majmune po cemu ste zasluzlili zeljo vas iskaro u dvije utakmice i pokazao da je bolji od vas i vi kao zasluzili a 3 boda razlike e nece moci bagro pitarska naucili na guzove dobijati titule al nebi me cudilo da vam dodjele jer vasi ljudi sjede

wpDiscuz