Sport Centar

Addiko Banka priredila hladan tuš ZAMM-u, DDC MLS, Bosnalijek i ViK stigli do važnih pobjeda

Večeras su dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigrana četiri susreta desete sezone SC Business lige.

Addiko Banka priredila hladan tuš ZAMM-u, DDC MLS, Bosnalijek i ViK stigli do važnih pobjeda
FOTO: Faris DŽAFEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras su dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigrana četiri susreta desete sezone SC Business lige.

U okviru redovnog 9. kola SC Business lige ekipa Vodovoda i Kanalizacije savladala je Klas sa 5:3, dok je Bosnalijek sa 4:3 bio bolji od Domova Zdravlja Kantona Sarajevo.

Klas – Vodovod i Kanalizacija 3:5 (Čavčić x2, Isović / Komar x3, Ćuhara, Kapidžić)

Klas je furiozno otvorio susret i preko Čačvića u 5. minutu dolaze do vodstva.

Samo dvije minute kasnije Isović matira Bajraktarevića za 2:0 u korist domaćih.

Igrao se 10. minut kada je Čavčić stigao do drugog pogotka i Klasu donio visokih 3:0.

Do kraja prvog dijela igre ViK je preko Komara u 17. minutu uspio smanjiti prednost domaćih na 3:1.

U drugom poluvremenu je bila ujednačena igra obje ekipe, međutim večeras agilni Komar u 29. minutu dodatno topi prednost Klasa, da bi samo minut poslije Ćuhara donio i poravnanje svojoj momčadi.

Nakon ovog pogotka uslijedila je otvorena igra obje ekipe, ali Klas svoje prilike nije iskoristio, dok je to ekipa ViK-a znala da iskoristi, te u posljednjoj minuti golovima Komara i Kapidžića dolaze do pobjede od 5:3.

Klas: Vrtić, Hrvić, Kadušić, Boloban F., Boloban Ed., Plakalo, Kapo, Bisić, Čavčić, Ćurevac, Kurić, Alić, Dovadžija, Muminhodžić, Ramić, Sultanić.

Vodovod i Kanalizacija: Avdić, Bajraktarević, Hadžić, Kljuno, Čuhara, Mašić As., Mašić Ad., Komar, Kapidžić, Konjhodžić, Babić, Rizvanović, Spahović, Bešlić, Mršo, Salčin, Đip.

Domovi Zdravlja KS – Bosnalijek 3:4 (Rogo x2, Hodžić / Pećanac, Bašić, Bekan x2)

Bosnalijek se u startu susreta postavio kao favorit, pa u 4. minutu preko Pećanca dolaze do vodstva od 1.0.

Igrao se 9. minut meča kada odličnu akciju Bosnalijeka u gol pretvara Bekan i tako duplira vodstvo svoje momčadi.

Domovi Zdravlja su se sredinom prvog dijela pribrali nakon početnih napada gostiju, pa u 11. minutu preko Roge dolaze do smanjenja prednosti.

Do kraja poluvremena obje ekipe su imale nekoliko prilika, ali promjene rezultata nije bilo pa se na odmor otišlo sa 2:1 u korist gostujuće momčadi.

Odmah na startu drugog poluvremena, Bekan se našao u izglednoj prilici i pogodio za novih plus dva u korist Bosnalijeka.

U 25. minutu odlično kombinuju Nezić i Rogo, da bi ovaj drugi savladao Mrgudu i svoju ekipu doveo ponovo na jedan gol zaostatka za protivnikom.

Kada se očekivalo da domaći odlučnije krenu u ”pohod” na pozitivan rezultat, Bašić je pogodio i Bosnalijeku ponovo donio vodstvo od dva gola razlike i tako vjerovatno ugasio nade protivnika da mogu doći do pozitivnog rezultata.

Susret je svojim pogotkom zaključio Hodžić i tako postavio konačan rezultat od 3:4.

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Ražanica, Memić, Bašić, Zukić, Bekan, Hasanović, Kapičija, Pećanac, Memišević, Avdić, Alihodžić, Pinjić.

10. KOLO

U susretu 10. kola sastali su se Securitas i DDC MLS, gosti nakon što su u prošloj sedmici pauzirali, na ovaj susret su došli svježi i odmorni, te u veoma burnom meču zahvaljujući agilnom Fehriću stigli do trijumfa od 4:2.

Securitas – DDC MLS 2:4 (Bunar, Čakar / Fehrić x3, Šahović)

Securitas: Buljugija, Begić, Sibalo, Pašić, Čolić, Dagić, Hrvat, Bunar, Šoljić, Hadžić, Klačar.

DDC MLS: Gušić, Tatar, Aljović, Tunović, Gutić, Šaković, Šahović, Pozderac, Delić, Fehrić, Mustafić, Omerović, Hamzić, Jusufović,Kitovnica, Omerhodžić. 

2. KOLO

Zaostali derbi susret 2. kola desete sezone SC Business lige između ZAMM-a i Addiko Banke odigran je večeras.

Addiko Banka je ovaj meč dočekala na 3. mjestu sa tri boda zaostatka za prvoplasiranim ZAMM-om te su imali veliki motiv za pobjedom koju su kasnije i ostvarili kako bi se bodovno poravnali sa vodećom ekipom dosadašnjeg dijela prvenstva.

Gosti su odlično otvorili susret i golom Lackanovića poveli, da bi u narednom napadu Ligata poravnao rezultat.

Međutim, odlični Lackanović je u nastavku pokazao da je raspoložen za igru pa do kraja poluvremena svoju ekipu doveo do vodstva od 3:1.

Drugo poluvrijeme svojim pogotkom otvara Ligata, ali to je bilo sve od domaće momčadi, jer je do kraja meča Milinković sa dva pogotka Addiku donio pobjedu od 5:2.

ZAMM mC/Liga Bez Briga – Addiko Bank 2:5 (Ligata x2 / Lackanović x3, Milinković x2)

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

Addiko Bank: Barbarić, Ribić, B. Kovačević, Hadžiosmanović, J. Kovačević, Todorović, Vasiljević, Zeljić, Ličina, Lackanović S., Milinković, Minić, Omeragić, Mujanović, Zoletić, Grbeša, Lackanović Đ., Omerbegović, Lalović, Dragičević.

Večerašnje mečeve sudili su Amir Omerbašić i Almedin Berilo.

02. kolo09. kolo10 kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI

BOSNALIJEK
Gost

slike se ne mogu otvoriti

wpDiscuz