Sport Centar

Gačević najbolji igrač 6. kola, Ligata se odvojio na čelu liste strijelaca

U 6. kolu desete sezone SC Business lige gledali smo odlične duele, te je nekoliko pojedinaca imalo fenomenalne predstave i zasluženo su se našli u najboljih šest ovog kola.

Gačević najbolji igrač 6. kola, Ligata se odvojio na čelu liste strijelaca
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

U 6. kolu desete sezone SC Business lige gledali smo odlične duele, te je nekoliko pojedinaca imalo fenomenalne predstave i zasluženo su se našli u najboljih šest ovog kola.

Adel Subašić je u ovoj sezoni glavna karika ekipe Bazen Otoka, a u ovom kolu se istakao sa nekoliko odličnih intervencija, nakon kojih je njegova ekipa uspjela doći do važnog boda protiv momčadi Telemacha.

Tržnice Sarajevo su došle do visokog trijufa protiv ekipe DDC MLS-a, a igru žuto-zelenih u ovom meču nosio je Haris Otajagić i zasluženo se našao u najboljoj ekipi 6. kola.

Derbi kola igrao se između BH Pošte i BH Telecoma, a Poštari su na kraju zasluženo stigli do trijumfa u kojem je ”dirigent” ekipe bio Aldin Janjoš koji je uspio stići do gola, ali i odraditi mnogo drugog posla za vrijeme meča, te je tako ušao u najboljih šest ovog kola.

Nijaz Mulahmetović priznato ime u svijetu futsala u BiH, ali i šire na meču protiv Klasa je imao veliko nadahnuće, pa su njegove lopte veoma lako dolazile do saigrača koji su tresli mrežu, ali i on se jedanput na ovom susretu upisao u strijelce i tako zaključio maestralnu partiju.

Securitas u ovoj sezoni nikako da dođe do željene igre, ali novi igrač u ekipi, Mujo Klačar kao da je unio malo živosti, te su Zaštitari protiv Domova Zdravlja djelovali mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama, a kada se mladom Klačaru koji je na pomenutom meču postigao tri pogotka priključe Dagić i Bunar, vjerovatno ćemo ih gledati u još boljim izdanjima.

Novajlije u ovoj sezoni Business lige, ekipa DB Schenkera odlično su počeli sezonu, međutim do meča sa Vodovodom i Kanalizacijom nisu imali istaknutog pojedinca, ali u 6. kolu se zaista istakao Mirza Gačević, koji je od šefa struke, Džabije dobio određena uputstva, ali i novu poziciju koja mu je očigledno odgovarala, te je postigao četiri pogotka i upisao jednu asistenciju, na osnovu kojih zasluženo dolazi do titule najboljeg igrača u ovom kolu.

 

Lista strijelaca –

1. Jasmin Ligata – 17 pogodaka (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
2. Armin Imamović – 10 pogodaka (Tržnice Sarajevo)
3. Semir Šahmanija – 8 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)
4. Mahir Džafo – 8 pogodaka (BH Pošta)
5. Aleksandar Milinković – 7 pogodaka (Addiko Bank)
6. Sanid Hasanspahić – 7 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)

Suspenzije

Janko Mastilo – Tri žuta kartona – Jedna utakmica suspenzije

Fair Play 

U ovom kolu odlučili smo uvesti Fair Play nagradu za nekog pojedinca koji to zasluži na terenu, ali i poslije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Na derbi susretu BH Pošte i BH Telecoma, desilo se nekoliko varnica na terenu koje je prouzrokovao veoma nervozni Adi Borovina, međutim nakon završetka susreta Almir Čardaklija je ovog mladog igrača posavjetovao i odveo u svlačionicu Poštara, gdje se on izvinuo nekim igračima, te na osnovu fenomenalnog poteza poslije meča, ova nagrada pripada Almiru Čardakliji, kojem Organizacija ovog takmičenja čestita na potezu, te želimo ukazati svim učesnicima da ovakve primjere vrijedi slijediti.

sc business ligatim 6. kola
KOMENTARI

KOMENTARI