Sport Centar

ABA na raskrsnici: Olympiakos i Panathinaikos na vratima, Slovenci i Hrvati prave svoju ligu

Mnogo zanimljivih detalja otkrio je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović u razgovoru za ''Novosti'', a jedan od njih je i najavljeno učešće atinskog Olympiakosa u ABA ligi, o čemu se već sedmicama unazad govori.

ABA na raskrsnici: Olympiakos i Panathinaikos na vratima, Slovenci i Hrvati prave svoju ligu

Mnogo zanimljivih detalja otkrio je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović u razgovoru za ”Novosti”, a jedan od njih je i najavljeno učešće atinskog Olympiakosa u ABA ligi, o čemu se već sedmicama unazad govori.

Prvi čovjek Partizana otkriva da je i on lično razgovarao sa Atinjanima na tu temu, kao i koji je uslov postavljen pred čelnike Olympiakosa. Osim toga, nije samo Olympiakos u igri, već i drugi grčki velikan iz Atine, Panathinaikos.

‘I Olympiakos i Panathinaikos su nam se obratili. Imao sam razgovor sa generalnim menadžerom Olympiakosa koji je iznio namjere. Sigurno da bi sa ulaskom pirejskog kluba dobili na polju marketinga, vjerovatno negdje i izgubili. Jedan od minimum uslova je da Olympiakos, ako se opredijelimo, učestvuje najmanje tri godine. Treba nam svima, klubovima vlasnicima ABA lige da razmislimo i donesemo jedinstven stav, ali važno je da prevlada interes regionalne košarke”, zaključio je Mijailović.

No, rukovodstvu ABA lige planove bi mogli pokvariti čelnici košarkaških saveza Slovenije i Hrvatske. Nije tajna da su košarkaški radnici u ovim zemljama odavno razočarani regionalnom ligom te uveliko kuju planove o formiranju jednog drugog takmičenja, koje bi praktično bilo pandan ABA ligi.

Šuška se da bi pozivnicu za to nadmetanje, pored slovenskih i hrvatskih, dobili i najbolji klubovi iz BiH i Crne Gore. Naravno, sve je i dalje u domenu teorije, sigurno je tek da se ABA liga nalazi pred sudbonosnom raskrsnicom.

kkpartizanolympiakospanathinaikos
KOMENTARI

KOMENTARI