Sport Centar

Sastanak predstavnika EYOF-a i grupe Claster Montagne

Direktor Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih -  "EYOF 2019" d.o.o.  Senahid Godinjak i predstavnici marketing i projektnog tima EYOF 2019. danas su održali sastanak s predstavnicima francuskih kompanija, članica grupe Cluster Montagne, Philippeom Lebrasseurom, predsjednikom firme Orex Loisirs i Camille Duguit, projekt menadžerom firme CNA Maitrise d’ Oeuvre, koji je sa svojim timom kreirao projekat adaptacije borilišta Dvorišta i Veliko polje.

Sastanak predstavnika EYOF-a i grupe Claster Montagne

Na sastanku se razgovaralo o saradnji na potencijalnim projektima, kao i o inovativnim načinima dobijanja sredstava iz različitih EU grantova.

Za projekat “EYOF 2019” posebno je interesantna saradnja sa Cluster Montagne kao jednog od najvećih klastera u Evropi, koji u svom sastavu ima oko 200 firmi.

Cluster Montagne daje podršku svim klasterima (firmama i članovima klastera), s ciljem unapređenja njihovih mogućnosti kroz trans nacionalnu i internacionalnu saradnju. Oblikuje svoje usluge prvenstveno za potrebe klastera, ali njihov bogat sadržaj može biti i od koristi za sve članove klastera, kao i one koji kreiraju nove klastere na regionalnom, nacionalnom ili međunarodnom nivou. Takođe, Cluster Montagne je otvoren i povezan sa cijelim svijetom, sa posebnim osvrtom na zemlje trećeg reda koje su od velikog strateškog interesa.

Dogovoreno je da će se u narednom periodu vršiti razmjena informacija između navedenih firmi i privrednog društva “EYOF 2019” d.o.o., te kroz mjesec dana ponovo zakazati sastanak, kada će se utvrditi na kojim tačno projektima će biti uspostavljena saradnja, saopćeno je iz firme EYOF 2019.

eyof 2019
KOMENTARI

KOMENTARI