Sport Centar

Zvijezda 09: Oštećeni smo nekoliko puta, zato smo angažovali profesionalnog kamermama

Fudbalski klub Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići objavio je saopštenje na klupskoj stranici.

Zvijezda 09: Oštećeni smo nekoliko puta, zato smo angažovali profesionalnog kamermama

Fudbalski klub Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići objavio je saopštenje na klupskoj stranici.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

“Od početka sezone i najave da klub iz Etno sela Stanišići želi u Premijer ligu BiH počela je hajka u medijima i među sportskim radnicima, kako bi se Zvijezda 09 destabilizovala i bila spriječena u svojoj namjerii da ostvari plasman u elitni rang BiH fudbala. Orkestrirani napadi su još jači od početka proljećnog dijela šampionata, a jedna grupa novinara pokušava u javnosti da plasira priču kako se sve radi u korist Zvijezde 09 i protiv konkurenata tima iz Etno sela Stanišići.

Predsjednik kluba Boris Stanišić ističe da se svaka utakmica njegovog tima pomno analizira i traži se “dlaka u jajetu”, te pokušava umanjiti sve ono što igrači pošteno odrade na terenu.

– Imam osećaj da se vrši pritisak na sudije koji sude naše mečeve i da se njima zadaje strah, kako bi u narednim mečevima oštetili naš klub. Poslije meča sa Slaviijom koji smo odigrali jesenas bili su žestoki napadi na sudiju tog susreta zbog navodnih grešaka, ali smo mi sve video snimcima dokumentovali i pokazali da ništa nije bilo sporno. Upravo zbog toga smo angažovali profesionalnog kamermana kako bi imali bolji uvid u te navodne “sporne situacije”. U dosadašnjem toku sezone oštećeni smo nekoliko puta, ali se nismo žalili, iako smo imali osnov za tako nešto. Nadam se da će suđenje do kraja prvenstva biti korektno i da nećemo biti oštećeni u nekom narednom meču, iako se pravi atmosfera za tako nešto – rekao je Stanišić.

Iz Zvijezde 09 navode da je nakon derbija protiv Rudara u Prijedoru puno priče bilo oko poništenog gola domaćeg tima, ali da se nije toliko pričalo oko vodećeg gola za domaće koji je još sporniji i da se na snimcima vidi da lopta nije prešla gol liniju.

– Imamo video snimke koji sve jasno dokumentuju i iznijećemo ih u javnost. Kod vodećeg gola za Rudar pomoćni sudija je bio u visini jedanaesterca i nije mogao vidjeti da li je lopta prešla gol liniju, a na našim snimcima se jasno vidi da golman Lakić povlači loptu prije linije i da nema govora o golu. Sudija Dragojević koji je mahao ofsajd je žrtva hajke, jer se na snimcima vidi da su čak tri igrača Rudara u ofsajdu prilikom upućivanja poslednjeg pasa, a na snimku se jasno vidi da je imao odličan uvid u situaciju i da je odmah signalizirao glavnom sudiji nedozvoljenu poziciju – zaključio je Stanišić”.

fkzvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI