Sport Centar

Zrinjski nastavlja natjecanje u Drugoj ABA ligi gostovanjem u Čačku

Košarkaši Zrinjskog nastavljaju natjecanje u Drugoj ABA ligi gostovanjem u Čačku kod Borca u srijedu.

Zrinjski nastavlja natjecanje u Drugoj ABA ligi gostovanjem u Čačku
FOTO: FENA

U regionalnoj ligi Mostarci su za sada na dvije domaće pobjede i dva gostujuća poraza, a trener “Plemića” Hrvoje Vlašić nada se da bi njegova momčad u srijedu mogla do prve pobjede u gostima, iako smatra da je Borac favorit u toj utakmici.

– To je momčad sastavljena od nekoliko vrlo iskusnih igrača koji su igrali praktično na skoro svim nivoima, mislim prije svega na Marka Marinovića. Primarno je zaustaviti njihovu tranziciju i šut za tri poena. Brzi su, dobro čitaju igru i kažnjavaju ako niste na istom trkačkom nivou s njima – kazao je Vlašić na konferenciji za novinare.

Dodao je kako Zrinjski mora odgovoriti energijom, trkom i kontrolom skoka. Ključno će biti skratiti ‘crne serije’ koje su, po Vlašićevim riječima, koštale Zrinjski u dva gostujuća poraza u regionalnoj ligi.

– Ono što nam je bio problem u gostujućim utakmicama je da smo imali crnu rupu, na početku ili krajem utakmice. Ako želimo biti u egalu protiv Borca, moramo smanjiti te periode kada nemamo ideju u napadu i kada se ne branimo dobro. Ako nemamo neku ideju u napadu, moramo barem biti na energetskom nivou da se možemo braniti – poručio je Vlašić.

Centar Zrinjskog Marko Ljujić pohvalio je momčad Borca, no smatra kako Zrinjski nije bez izgleda.

– Borac je veoma nezgodan protivnik i neće nam biti nimalo jednostavno igrati tamo, ali mi ne idemo s bijelom zastavom. Učinit ćemo sve da iskoristimo njihove slabosti i da riješimo utakmicu u našu korist – kazao je Ljujić.

Zrinjski će odigrati tri utakmice u sljedećih sedam dana (ponedjeljak Student u Kupu Herceg-Bosne, srijeda Borac u ABA2 ligi, subota Vogošća u domaćem prvenstvu), a trener Vlašić kaže kako neće previše taktizirati te da će u sve tri utakmice ići na pobjedu.

– Mi protiv Studenta moramo biti maksimalno korektni, maksimalno agresivni i čekati period u kojem ćemo izdominirati. Apsolutno ne mogu odmarati nikoga, a sam tijek utakmice odredit će hoćemo li moći odmarati neke igrače. Sasvim sigurno da ćemo ‘produžiti’ klupu u te tri utakmice i uključiti što više igrača u rotaciju – zaključio je trener Zrinjskog.

aba druga ligahkkzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI