Sport Centar

Zrinjski danas igra protiv bivšeg evropskog prvaka: Ova utakmica će nam pokazati gdje smo

.

Zrinjski danas igra protiv bivšeg evropskog prvaka: Ova utakmica će nam pokazati gdje smo
FOTO: Vlašić: Split je jedna od jačih ekipa u ABA 2 ligi

Utakmicom prvog kola u Splitu protiv istoimenog košarkaškog kluba, HKK Zrinjski započinje natjecanje u okviru premijernog izdanja ABA Lige 2. Liga broji 12 klubova, u kojoj će nastupati klubovi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Utakmicom prvog kola u Splitu protiv bivšeg evropskog prvaka, HKK Zrinjski započinje takmičenje u okviru premijernog izdanja ABA Lige 2. Liga broji 12 klubova, u kojoj će nastupati klubovi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Po riječima trenera Zrinjskog Hrvoja Vlašića, Plemići su pripreme obavili na zadovoljavajući i optimalan način, odnosno kako su im i uvjeti dozvoljavali.

– Mislim da smo iskoristili posljednjih desetak dana u brušenju forme i da u energetskom i u taktičkom dijelu ulazimo u prvenstvo na jednoj optimalnoj razini. Koliko je to dovoljno pokazat će nam ova prva utakmica u Splitu – kazao je Vlašić.

Smatra da je Split blagi favorit, s obzirom na to da igraju na svom terenu. To ni u kojem slučaju ne znači da Plemići u srce Dalmacije idu s ”bijelom zastavom”.

– Primarna stvar je odgovoriti u svakom dijelu utakmice, bez „propadanja“ po par minuta, jer oni to jako dobro koriste – naglasio je trener Zrinjskog.

Kapetan Vedran Princ produžio je ugovor s matičnim klubom na još dvije godine. Izrazio je veliko zadovoljstvo što će sa Zrinjskim igrati jedno novo natjecanje. Bit će to veliki izazov, i ujedno prilika da se vidi kako Zrinjski stoji u odnosu na momčadi iz regije.

– Split je jedna od jačih ekipa u Ligi, pokazali su to prošlogodišnjim igrama u hrvatskom prvenstvu gdje su parirali ekipama iz samog vrha, Cedeviti i Ciboni. Mislim da su sada i jači nego prošle godine – ističe Princ.

Kada je u pitanju zdravstveno stanje košarkaša Zrinjskog uoči ogleda sa Splitom, Torrion Brumit i Ali Demić imaju problema s ozljedama. Demić neće konkurirati za utakmicu sa Splitom, dok se trener Vlašić nada da će Brummit biti spreman za završni trening.

Utakmica Split – Zrinjski igra se 11. oktobra od  18, uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport 2.

hkkzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI