Sport Centar

Žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo: Hrvatska dobila priliku da “osveti” Zmajeve

Žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji održan je u Cirihu, a najzanimljivi duel je svakako Švedske i Italije.

Žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo: Hrvatska dobila priliku da “osveti” Zmajeve

Nosioci u baražu bili su Hrvatska, Italija, Švicarska i Danska, dok su u drugom “šeširu” bili Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska, a voljom žrijeba odlučeno je da se sastanu:

Sjeverna Irska – Švicarska

Hrvatska – Grčka

Danska – Irska

Švedska – Italija

Hrvatska je tako dobila priliku da odmjeri snage sa Grčkom koja je ispred naše reprezentacije stigla do baraža, a Italijani će imati težak zadatak da eliminišu nezgodne Šveđane. Švicarska je veliki favorit protiv Sjeverne Irske, dok će zanimljivo biti i u dvomeču Danske i Irske.

Prve utakmice baraža će biti odigrane od 9. do 11. novembra, a revanši od 12. do 14. novembra.

danskagrckahrvatskairskaitalijasjeverna irskasvedskasvicarska
KOMENTARI

KOMENTARI

Davor
Gost

Mi HRVATI!

Nedim
Gost

Vi levati!

BHFanaticos
Gost
Odmah nakon saznanja s kim će Hrvatska igrati, nazvao je selektor Baždarević na telefon izbornika Dalića. Razgovor je tekao ovako: B: Poštovanje selektore. D: Poštovanje izborniče. B: Vidim dobili ste Grčku. Težak protivnik, šteta. D: Da, nažalost. B: Ako treba pomoć, stojim na raspolaganju. Mi smo igrali s njima 2x. D: Ne, hvala. B: Ali zašto? To je moja dobra volja da pomognem. Imam iskustva. D: Ne, hvala. B: OK. Nije problem. Vi ako budete htjeli, javite se. D: Ne, hvala. B: Moje usluge su Vam besplatne. Ne košta Vas ništa da pročitate analize. D: Ne, hvala. B: OK, OK.… Čitaj više »
Genjobutra
Gost

Grci traže da kupe dva double decker busa od engleza, kažu malo im jedan

wpDiscuz