Sport Centar

Zmajevi u lovu na čudo: Danas Rusija – BiH u Permu, osiguran direktan TV prijenos

Sve će stati u ta tri dana - pobjeda nad Belgijom i veliko slavlje u Skenderiji, naporni put u daleki Perm i novi trening, a zatim i utakmica 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv domaćina Rusije. I sve to na plećima naših košarkaša.

Zmajevi u lovu na čudo: Danas Rusija – BiH u Permu, osiguran direktan TV prijenos

Sve će stati u ta tri dana – pobjeda nad Belgijom i veliko slavlje u Skenderiji, naporni put u daleki Perm i novi trening, a zatim i utakmica 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv domaćina Rusije. I sve to na plećima naših košarkaša.

Utakmica se igra danas u 15 sati po našem vremenu, gledaoci u BiH moći će susret pratiti putem kanala Sportklub 1.

Jesmo li autsajderi? Naravno. Taman što smo Ruse dobili u 1. kolu. No, to je bilo u Skenderiji, a sada ćemo igrati pred njihovim fanovima u ispunjenoj dvorani u Permu.

Međutim, nije da nismo bez šansi. Ako ništa, umorni su i članovi Zbornaje, igrali su također prije dva dana utakmicu na gostovanju, i to veoma zahtjevnu, izgubili su nakon produžetka od Francuske u Strazburu (74:75).

Drugi naš adut je svakako što možemo biti barem malo opušteniji nakon trijumfa “biti ili ne biti” protiv Belgije (72:70). Činjenica je da bi nam pobjeda nad Rusima zacementirala plasman u drugi krug kvalifikacija, ali nije ni tragedija ako izgubimo.

Naravno, sa zanimanjem ćemo pratiti i šta će se desiti na današanjem susretu između Francuza i Belgijanaca. Navijamo, svakako, da Trikolori opravdaju ulogu favorita i dodatno otvore vrata našem timu do naredne faze takmičenja.

Naš selektor Duško Vujošević ni u današnjoj utakmici ne može računati na dvojicu povrijeđenih veterana, Elmedina Kikanovića i Milana Miloševića. Opet, kako je to naglasio popularni Dule, Rusi su favoriti čak i kad su svi naši reprezentativci na broju.

“I da smo najkompletniji i najzdraviji, Rusija je veliki favorit. Idemo rasterećeni da probamo da odigramo što je najbolje moguće”, kazao je Vujošević.

Čuda su ipak moguća, ova ekipa je demonstrirala karakter i kvalitet kad je najpotrebnije. Rusi nisu nepobjedivi, to smo barem dokazali.

Tabela grupe E:

1. FRANCUSKA           3     3    0   229:198   6
2. BiH                        3    2    1   216:230   5
3. RUSIJA                  3      1    2   226:225  4
4. BELGIJA                 3     0     3  198:218   3


4. kolo (25. februara):
Rusija – BiH
Francuska – Belgija

5. kolo (29. juna):
Belgija – Rusija
BiH – Francuska

6. kolo (2. jula):
Belgija – BiH
Rusija – Francuska

 

kosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Igor
Gost

ova davaj davaj govvna misle da igraju prpotiv nato pakta?koja”sila”..ovo nije kosarka,ovo je bolje nazvati LAKTOMET ili KOLJENOMET….plus da nasi nemaju srece fakat a njima upada SVE…..onda one pravoslavne sudije…MALO dodaju na Ruski mlin i dovoljno da ih”poguraju”…

Milan Grude
Gost

Izgleda da je najbolje da pravoslavci nikako ne igraju kad igraju prtoiv pravoslavne gamadi…

wpDiscuz