Sport Centar

Zlatan izazvao oštre reakcije: Ne prihvataju da sam ja Ibrahimović, nemam ista prava kao Anderson

Zlatan Ibrahimović je velika zvijezda svjetskog fudbala, pa je tako slavan i u svojoj domovini Švedskoj.

Zlatan izazvao oštre reakcije: Ne prihvataju da sam ja Ibrahimović, nemam ista prava kao Anderson

Zlatan Ibrahimović je velika zvijezda svjetskog fudbala, pa je tako slavan i u svojoj domovini Švedskoj.

Ipak, kako on kaže, nikada nije bio tretiran na način na koji bi bio da je etnički Šveđanin.

Ibrahimović je poznat po burnom temperamentu i drskosti, a još jednom je izazvao reakciju javnosti zbog komentara o ograničenjima s kojima se susretao u karijeri zbog rasizma u Švedskoj.

“Mogućnosti koje imaju Svenson ili Anderson nema Ibrahimović ili bilo ko drugi sa drugačijim porijeklom. Nikad nisam imao takve mogučnosti već sam ih morao sam uzeti”, izjavio je Ibrahimović u intervjuu za “Viasat Sports”, prenosi “Sputnik”.

Uspješnom karijerom koja je počela u Fudbalskom klubu Malme preko najpoznatijih svjetskih klubova poput Barcelone, Milana, PSG-a i Manchester Uniteda, otvorio je vrata najvećih liga i reprezentacija za igrače stranog porijekla, tvrdi Ibrahimović.

Međutim, uprkos ogromnom uspjehu, nije bio tretiran na način na koji bi bio da je etnički Šveđanin, rekao je Ibrahimović optužujući medije.

“Dakle, tu je i tihi rasizam u medijima. Oni ne mogu prihvatiti da sam ja Ibrahimović. Ja volim što sam ja, što sam Ibrahimović i što sam Šveđanin. Ja sam novi Šveđanin, ja sam nova Švedska”, rekao je Zlatan.

Ibrahimovićev komentar nije prošao nezapaženo kod njegovih zemljaka i istovremeno je izazvao mnoštvo i kritika i podrške.

“Tako sam umoran od njegovih besmislica i glupih, prostih rečenica. Trebalo bi da se drži fudbala i da ćuti”, jedan je od tipičnih negativnih komentara.

Drugi je komentarisao da je “Zlatan zvani Sven Svenson” izricao identične sramne komentare tokom godina teško da bi dobijao priznanja koja je dobio, naglašavajući „potpuni nedostatak samosvijesti“ kod Ibrahimovića.

Drugi su rekli da je imao iste šanse kao i drugi optužujući ga za oholost.

Istovremeno, mnogi Šveđani su podržali Zlatana nazivajući ga „savršenim uzorom za djecu imigrantskog porijekla“.

zlatan ibrahimovic
KOMENTARI

KOMENTARI

struja
Gost

Stranac je uvjek stranac.Mozda bi imao vise respekta da je izabrao neku drugu repku.Sad kad vise nije na nivou,ostalo mu je da prica i lako moze da uprlja briljantnu igracku karijeru.

DEBILU\"SRTUJA\"
Gost

TREBA SE “POSUTITI”KO I TI PROKLETI JUGOBALIJO, JELI!imaj muda ako si musko!jEBBO TE ONAJ KO TE NAPRAVI TAKVOGA DEBILA!

Colo
Gost

Pa ko kaze da si trebo imat ista prava u tudjoj zemlji? Ne budi bezobrazan u Svedskoj, nisi ti Svedjanin

xcx
Gost

E da nam Zlaja u repki sad.Makar zadnjih pola sata😪

Napokon neko skonto i javno reko!
Gost
Napokon neko skonto i javno reko!

NAPOKON NEKO SKONTO I JAVNO REKO!
Tesko ti krscansku uniju na noge dici..ovi nasi krscani su ISTI ko i oni!Samo pomei ejdnu protiv cifutistana,odmah svi na tebe.A tos to gamad ubija palestinsku ajdnu DJECU, nioje neki problem.Ta to su “SAMO MUSLIMANI…
bravo zlatane!

wpDiscuz