Sport Centar

Zlata vrijedni bodovi za Zeničane: Borac pogađao prečku, Čelik slavio trijumf

Zeničani su osvojili zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak.

Zlata vrijedni bodovi za Zeničane: Borac pogađao prečku, Čelik slavio trijumf

Čelik je kao domaćin slavio nad banjalučkim Borcem i tako, praktično, uhvatio slamku spasa u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Domaći su od starta krenuli po pogodak, tako da su već u 8. minuti propustili kolosalnu priliku, kada je prvo Šabanović izletio sam pred golmana Borca, da bi odbijenu loptu Adilović poslao iznad gola.

No, nakon nekoliko solidnih prilika, napadi Čelika su se isplatili. Sve je počelo sjajnim dodavanjem Šišića, koji je sa 50 metara razdaljine “pronašao” Šabanovića, koji potom u 32. minuti, prizemnim udarcem sa nekih sedam metara, pogađa mrežu gostiju.

Nakon što su primili gol, Banjalučani su otvorenog garda krenuli po izjednačenje. Pogodili su prečku u 36. minuti nakon ubacivanja Puzigaće i konfuzije u odbrani Čelika te stvorili još nekoliko pristojnih prilika, ali bez realizacije.

Nastavak je donio šanse na obje strane. Prvo je Šabanoviću golman gostiju Trkulja u izglednoj prilici skinuo šut u 81. minuti, zatim je Borac ponovo pogodio prečku u 85. minuti. No, sjajno je branio i golman Čelika Marković, tako da se rezultat ipak nije mijenjao do kraja.

Čelik – Borac 1:0 (Šabanović 32.)

ČELIK: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Jurković, Duvnjak, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Duraković, Adilović.

BORAC: Trkulja, Ojdanić, Puzigaća, Kunić, Dujaković, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Guberac, Zekanović.

nkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI