Sport Centar

Zildžić prezadovoljan nastupom bh. boraca na SP u kickboxu u Budimpešti

Bosanskohercegovački reprezentativci osvojili su pet medalja (po jedno zlato i srebro i tri bronze) na Svjetskom amaterskom seniorskom prvenstvu u kickboxu (WAKO) u Budimpešti.

Zildžić prezadovoljan nastupom bh. boraca na SP u kickboxu u Budimpešti

Titulu svjetskog prvaka osvojio je Bahrudin Mahmić u low kicku. Član Kluba borilačkih vještina “Isak – Ze“ iz Zenice u finalnom meču kategorije do 91 kg pobijedio je predstavnika Srbije.

Njegov klupski kolega Ahmed Krnjić u finalnom meču discipline K1 (kategorija do 91 kg) u izjednačenoj borbi nije uspio da savlada predstavnika Ukrajne i na kraju se morao zadovoljiti srebrenim odličjem.

Bronzane medalje, nakon što su zaustavljeni u polufinalu, osvojili su Slavoljub Budeša (KBK Panter, Bijeljina, K1, –71 kg), Sandro Poletan (KBK Kruna, Laktaši, FC, -75 kg) te Jasmina Merdić (KBS Titanium, Usora, K1, +70 kg).

Selektor reprezentacije BiH Salko Zildžić u izjavi za Fenu kazao je da je prezadovoljan nastupima 15 naših boraca u Budimpešti.

– Imamo tutulu svjetskog prvaka, imamo srebrenu medalju i tri bronze. Tri naša takamčara su poražena u prvom nastupu, dok su ostali ostvarli po jednu ili dvije pobjede i bili veoma blizu medalja. Još tri medalje su nam izmakle u možda jedan ili dva boda, ali sve u svemu možemo biti prezadovoljni nastupima naših reprezentativaca na ovom takmičenju – kazao je Zildžić.

Jedan od naših najiskusnijih boraca na SP Bahrudin Mahmić zasluženo je izborio titulu svjetskog prvaka.

– Iza njega je značajan broj nastupa na evropskim i svjetskim prvenstvima, tako da se od njega u najmanju ruku ovo i očekivalo. Nije mu ovo prva medalja, u ranijm nastupima je već dva puta osvajao bronze, ali ovo je na neki način kruna njegova karijere. Iz meča u meč je radio sve bolje i opravdao očekivanja. Nadali smo se najsjajnijoj medalji, on je radio tri dobra mača i donio titulu našoj zemlji – kazao je Zildžić.

Po njegovim riječima naš mladi borac Ahmed Krnjić bio je veoma blizu titule, ali da je presudilo neiskustvo u njegovim prvom nastupu na SP.

– U prve dvije runde prepustio je blagu prednost ukrajinskom borcu, u trećoj je krenuo snažno, u zadnjih 15-20 sekundi je vodio, ali, moram priznati, zbog čudnog bodovanja sudija, izgubio je meč, tako da nam je druga zlatna medalja “pobjegla” za jedan bod. Ahmed je mlad borac ovom mu je bilo prvo seniorsko prvenstvo, mogu reći da smo dobili jedan nebrušeni dijamant, koji će u naredniom godinama pokazati sav svoj raskošni talenat, tako da možemo biti zadovoljni drugim mjestom – naglasio je Zildžić.

Bh. reprezentaciju na SP sačinjavlo 15 takmičara iz 12 klubova, a pored selektora Zidžića u našem timu bili su treneri Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić, te predstavnici Kickboksing saveza BiH, generalni sekretar Muhamed Šabanović i predsjednik saveza Dragutin Papović.

kik boks reprezentacija bihsalko zildzic
KOMENTARI

KOMENTARI