Sport Centar

Zenički atletičari ostvarili značajne rezultate u 2017. godini

Atletski klub Zenica i u ovoj godini zadržao je epitet jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, a njegovi takmičari ostvarili su niz značajnih rekorda i rezultata.

Zenički atletičari ostvarili značajne rezultate u 2017. godini

Na pojedinačnim prvenstvima Bosne i Hercegovine atletičari Zenice osvojili su 40 prvih, 39 drugih i 18 trećih mjesta, ekipini su prvaci u seniorskoj konkurenciji i drugoplasirani u juniorskoj konkurenciji. Svoju kvalitetu pokazali su i na brojnim međunarodnim takmičenjima i prvenstvima gdje su osvojili 28 zlatnih, 15 srebrenih i devet bronzanih medalja. Zenički atletičari su postavili i nove državne rekorde, a Amel Tuka je ostvario i najbolji ovogodišnji rezultat na 800 metara u Evropi.

Za narednu godinu u planu su sudjelovanja na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, kao i organizacija tradicionalnog Međunarodnog atletskog mitinga u Zenici. Za tu manifestaciju planira se obnoviti i atletski poligon na stadionu Kamberovića polja, gdje bi se trebala zamijeniti atletska staza. Dio sredstva je već osiguran od Evropske atletske federacije, iz grant sredstva Vlade Zeničko-dobojskog kantona, dok će jedan dio biti finansiran iz budžeta Grada Zenice.

akzenica
KOMENTARI

KOMENTARI

Alice Kavanaugh
Gost

Dobivam dobru plaću od kuće 1900-3800 / Dollers tjedan, što je nevjerojatno, prije godinu dana bio sam bez posla u strašnom gospodarstvu. Svima sam zahvalio Bogu, blagoslovljen ovim uputamaa, a sada mi je dužnost platiti naprijed i podijeliti ga sa Svatko.

Evo što sam započeo … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz