Sport Centar

Željezničar, USAID i Sportske igre mladih na Grbavici obradovali štićenike JU Mjedenica

U sklopu društveno-odgovornog poslovanja i svoje misije, FK Željezničar i USAID, uz podršku Sportskih igara mladih, te kroz projekat "Fer igra za fer djetinjstvo", ovom prilikom su vrijednim poklonima obradovali štićenike zavoda mjedenica. FK Željezničar je osigurao učenicima 50 dresova i deset godišnjih ulaznica za sjevernu tribinu, dok je USAID odlučio kupiti i pokloniti Zavodu pet desetogodišnjih ulaznica.

Željezničar, USAID i Sportske igre mladih na Grbavici obradovali štićenike JU Mjedenica

“Danas je vrlo lijep i zabavan dan. USAID već godinama radi sve što može kako bi osobe s poteškoćama u razvoju imale ispunjen život u zajednici. Širom BiH i ovdje u Sarajevu, djeca sa poteškoćama i bez njih veoma su ponosna na svoj tim, a to je Željezničar. Zaista smo oduševljeni što smo mi i djeca pozvani na ovaj lijepi stadion, kako bismo odigrali utakmicu protiv igrača Željezničara. Sretni smo zbog napretka izgradnje stadiona”, rekao direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj USAID u BiH Peter Duffy.

Vedran Vukotić, predsjednik FK Željezničar, istakao je da je Plavim drago što su u projekat stupili zajedno sa USAID-om, te da će sa sličnom praksom nastaviti i u budućnosti.

“Za nas je ovo definitivno veliki dan, još jedna u nizu stvari koje radimo sa USAID-om. Koristim priliku da se zahvalim na kupljenim kartama za djecu Mjedenice, a posebno hvala i djeci što su danas s nama. Kontinuirano radimo na tome da djecu dovedemo na stadion i da se brinemo za njih”, izjavio je Vukotić.

“Ovaj događaj je od važnosti zbog inkluzije naše djece u društvene i sportske aktivnosti. FK Željezničar je veliki prijatelj našeg Zavoda i naše djece, te se ovom prilikom zahvaljujemo Klubu, USAID-u i Sportskim igrama mladih što su nas pozvali da budemo dijelom ove divne i velike manifestacije, kao i na prilici da pratimo utakmice i bodrimo naše sportsite”, rekao je Samir Hadžić, direktor JU Mjedenica.

fkzeljeznicarUSAID
KOMENTARI

KOMENTARI