Sport Centar

Željezničar s pet osvojenih bodova postaje prvak BiH

S obzirom na sinoćnju pobjedu Zrinjskog protiv Sarajeva rezultatom 3:2, Željezničar se nalazi na još jedan korak bliže do titule prvaka.

Željezničar s pet osvojenih bodova postaje prvak BiH

Naime, sada će Plavima iz tri meča koja su im ostala do kraja biti dovoljno pet bodova da osvoji titulu prvaka.

Do kraja sezone, Plavi imaju današnje gostovanje Krupi, kao i meč na stadionu Asim Ferhatović Hase za šest dana, a u posljednjem kolu će na Grbavici igrati protiv Radnika.

To znači da je ekipi Slavke Petrovića do kraja prvenstva dovoljna jedna pobjeda i dva remija kako bi na kraju slavili titulu, jer ukoliko na kraju prvenstva budu imali isto bodova kao Zrinjski, zbog boljeg međusobnog duela Plavi će biti prvaci. Također, za titulu prvaka, a to je varijanta u kojoj bi imali jedan bod više od Zrinjskog (ukoliko upiše dvije pobjede do kraja), Želji odgovaraju dvije pobjede i jedan poraz.

No, sigurno je da klub s Grbavice razmišlja o samo jednoj stvari, a ona je u ovom trenutku daleko najbitnija – Krupa na Vrbasu.

fkzeljeznicarhskzrinjskislavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Mirza
Gost

Molim urednike sportcentra da ne šire dezinformocije kako ce na kraju u slucaju isto bodova odlucivati medzusobni duel. Jer na kraju odlucuje gol tazlika pa tek onda medusobni duel u slucaju da imaju istu gol razliku.

odgovor mirzi
Gost

Gol-razlika se gleda do posljednjeg kola, a kada posljednje kolo završi gleda se međusobni omjer. Nemoj pametovat ako ne znaš!

Mirza
Gost

Drago mi je ako ste u pravu. VOLIM TE ŽELJO!!!

wpDiscuz