Sport Centar

Žele Premijer ligu izboriti već ove sezone: Jović novi trener Zvijezde 09

Ekipa Zvijezde 09 dobila je novog trenera, a riječ je o Aleksandru Joviću koji će svoj debi imati već u petak protiv slavije u Istočnom Sarajevu.

Žele Premijer ligu izboriti već ove sezone: Jović novi trener Zvijezde 09

Jović će na klupi zamijeniti Mileta Lazarevića koji je podnio ostavku prije svega nekoliko dana. Kako ističu iz redova kluba koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić je vrlo brzo reagovao i donio odluku o Joviću. On je posljednji angažman imao i Sinđeliću, a stiže u ovaj klub kako bi pokušao već ove sezone izboriti promociju u Premijer ligu.

“Veoma brzo sam se dogovorio sa predsjednikom kluba i nadam se da ću uspjeti da ostvarim dobre rezultate u preostale četiri utakmice do kraja jesenjeg dijela sezone. Nemam puno vremena za upoznavanje i treniranje, jer ćemo do susreta sa Slavijom odraditi praktično dva treninga. Znam da gostujemo jednoj kvalitetnoj ekipi, koja se nalazi u odličnoj formi i koja sa pobjedom hvata priključak sa samim vrhom tabele. Sa druge strane nama je pobjeda neophodna kako bi ostali u trci za prvo mjesto i na zimsku pauzu otišli sa realnim šansama da u nastavku ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH. Radio sam u Srbiji, ali mi Prva liga RS nije nepoznanica i dobro poznajem sva dešavanja, kvalitet fudbala i ekipa koje se takmiče u ligi“, rekao je Jović.

U svojoj fudbalskoj karijeri Aleksandar Jović je nastupao za Železnik, Čukarički, Hanzu iz Roštoka, Hapoel Haifu, Kilers, Karl Cajs Jenu i Ferencvaroš. Kao trener je radio sa mlađim kategorijama Čukaričkog, Crvene Zvezde i Krasnodara, a bio je asistent u stručnom štabu Čukaričkog. Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić ističe da je morao brzo reagovati nakon ostavke Mileta Lazarevića.

“Vjerujem da smo dovođenjem Aleksandra Jovića napravili pravi potez, te da ćemo u preostala četiri meča ostvariti dobre rezultate. Nadam se da će promjena na klupi biti učinkovita, te da će biti pozitivna šok terapija za ekipu. Do kraja jesenjeg dijela sezone odigraćemo još dvije prvenstve i dvije Kup utakmice i to u svega deset dana. Naš cilj i dalje ostaje isti, a to je plasman u Premijer ligu BiH zbog čega želimo da do zimske pauze ostvarimo maksimalan učinak u šampionatu, dok u Kupu BiH imamo realne šanse za prolaz u dalju fazu takmičenja”, zaključio je Stanišić.

aleksandar jovicfkzvijezda09prva liga rs
KOMENTARI

KOMENTARI