Sport Centar

Zec spriječio potpunu monotoniju i donio pobjedu Željezničaru u Gabeli

Na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH u Gabeli, odigrana je utakmica koju će mnogi gledaoci brzo zaboraviti.

Zec spriječio potpunu monotoniju i donio pobjedu Željezničaru u Gabeli

Na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH u Gabeli, odigrana je utakmica koju će mnogi gledaoci brzo zaboraviti.

Bila je to blijeda partija obje ekipe, svojevrsna opera za prosjake koju ljubitelji fudbala svakako ne mogu počastiti prolaznom ocjenom.

Prvo poluvrijeme skoro da nije ponudilo čestite prilike. Najbolju za Željezničar je propustio Bakrač, koji u 35. minuti ne stiže najbolje zahvatiti glavom loptu na ubačaj Čurjurića, dok se GOŠK zadovoljio sa nekoliko oštrih, ali nepreciznih udaraca iz daljine.

Početkom drugog dijela Arežina i Vranješ su pokušali ugroziti Kozića, ali njihovi pokušaji su završili pored gola. Zatim je i Zajmović nekoliko puta probio po strani, ali odbrana GOŠK-a je uspjela da neutralizira njegove pokušaje. U tim trenucima domaći su se orijentisali na kontranapade, ali nisu imali naročitog uspjeha.

I taman kada je utakmica utonula u potpunu monotoniju, desio se Asim Zec. Napadač Plavih, tek što je ušao u igru zatresao je mrežu. Nakon ubačaja sa strane u 75. minuti Zec je odlično reagovao i klizeći utrpao loptu u mrežu domaćih.

Potom su nogometaši GOŠK-a krenuli nešto agresivnije prema golu Kjosevskog, ali do kraja nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Plavima koji rutinski meč privode kraju.

GOŠK – Željezničar 0:1 (Zec 75. minut)

Gabela, stadion Perica Pero Pavlović. Gledalaca oko 1.500. Žuti kartoni: Hasanović (GOŠK) i Šabanadžović (Željezničar). Strijelac: Zec u 75. minuti.

GOŠK: Kozić, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Grvala, Đajić, Raguž, Ramić, Vego (Vidmar), Hasanović.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Arežina (Veselinović), Šabanadžović, Hajdarević (Vranješ), Rodin, Krpić, Zajmović (Zec).

fkzeljeznicarnk gošk gabela
KOMENTARI

KOMENTARI

💙💙💙💙💙💙💙💙
Gost
💙💙💙💙💙💙💙💙

Stevanovic igro 😂😂 uredniče opali sebi šamar da te ne tražim

Profesionalizam
Gost

A šta očekivati od ovih uličara
Spriječio monotoniju

wpDiscuz