Sport Centar

Zeba: Ostvario sam dječačke snove, bit će jako emotivno

Sutrašnji gradski derbi Željezničara i Sarajeva bit će ujedno i oproštajna utakmica za kapitena Plavih, Zajku Zebu.

Zeba: Ostvario sam dječačke snove, bit će jako emotivno

Sutrašnji gradski derbi Željezničara i Sarajeva bit će ujedno i oproštajna utakmica za kapitena Plavih, Zajku Zebu.

Zeba, koji će za nekoliko dana napuniti 35. godina, odlučio je završiti igračku karijeru i početi trenersku i to na Grbavici.

“Mislim da sam rano počeo, pa izgleda da je karijera trajala jako dugo. Uskoro ću napuniti tek 35. godinu. Nije to puno kada pogledamo Wagnera i još neke igrače. Mogu biti zadovoljan onim što sam napravio. Ispunio sam dječačke snove – da debitujem za Želju, postignem gol, budem kapiten, pa eto sada i da budem trener”, rekao je Zeba, koji se zahvalio svima u klubu, saigračima, navijačima…

Kapiten Plavih zahvalio se svima u klubu koji su mu omogućili da se bavi i trenerskim poslom.

“Nadam se da sam se lijepo ponašao. Kome sam se šta zamjerio, halalite. Okrećem se sada drugom poslu – trenerskom. Zahvaljujem se svima u klubu što su mi omogućili da tu ostanem i počnem svoj trenerski posao”, istakao je Zeba.

Zeba je izdvojio jedan trofej i gol u karijeri.

“Bilo je dosta pobjeda, golova i titula. Možda bih izdvojio najdraži trofej Kup protiv Čelika. Posebno ta atmosfera. Ne znam da li je ikada Bilino polje bilo tako puno. Što se tiče golova, izdvojio bih prvi gol u derbiju protiv Sarajeva”, kazao je Zeba, koji je odgovorio na pitanje da li će biti suza:

“Ne znam, vidjet ćemo. Bit će emotivno. Težak trenutak”.

Na kraju se zahvalio posebnim osobama, koje su uvijek bile uz njega.

“Zahvalio bih se roditeljima, koji su uz mene od početka, kao i braći, te poslije i supruzi koja je moja najveća podrška”, rekao je kapiten tima sa Grbavice.

fkzeljeznicarzajko zeba
KOMENTARI

KOMENTARI