Sport Centar

Zapisnik s meča BiH – Švicarska još nije verifikovan u EHF-u: Tri solucije u opticaju

Treće poluvrijeme utakmice u Mejdanu, između rukometnih selekcija BiH i Švicarske, danas bi trebalo biti okončano.

Zapisnik s meča BiH – Švicarska još nije verifikovan u EHF-u: Tri solucije u opticaju

Nakon meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo BiH – Švicarska ispostavilo se da bh. rukometaš Tomislav Nuić nije bio prijavljen u službenom zapisniku meča, zbog čega su Švicarci uputili žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF).

Iz rukovodstva bh. reprezentacije su poručili kako su uredno prijavili Nuića, dostavivši i njegov pasoš, koji je bio među predanim dokumentima i svih ostalih rukometaša. Kasnije je delegat susreta Darko Repenšek predstavnicima Rukometnog saveza BiH kazao da je greška njegova, vjerovatno učinjena prilikom prekucavanja sastava.

I šta sad? Tri solucije su u opticaju.

Prva i najrealnija jeste da će utakmica uredno biti registrovana rezultatom ostvarenim na parketu Mejdana (21:15), što znači da će BiH učestvovati u baražu. Sankcije će snositi delegat, koji je navodno preuzeo odgovornost za propust.

Druga opcija je da meč bude registrovan u korist Švicaraca, službenim rezultatom 0:10. To znači da ne idemo u baraž. Iz našeg Saveza poručuju da taj scenarij nije moguć upravo zato što je delegat priznao grešku. Pitanje – kako znaju šta je Repenšek napisao u izvještaju, odnosno da li je grešku priznao i u dopisu koji je poslao EHF-u?

Treća opcija, ona najmanje vjerovatna, jeste odigravanje novog meča između BiH i Švicarske.

U svakom slučaju, odluku bi EHF trebao danas donijeti. Na zvaničnoj stranici Evropske rukometne federacije postavljen je zapisnik s meča, na kojem se nalazi i ime Tomislava Nuića. Međutim, preko cijelog izvještaja je napisano – not verified yet (još nije verifikovano).

Dobra vijest je ipak da se Nuićevo ime sada nalazi na tom spisku, jer nije bio prvobitno unesen u izvještaj. Stoga, nadamo se i očekujemo najbolje – da gledamo BiH u baražu.

ehfrukometni savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI