Sport Centar

Zanimljivo saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera BiH: Ima onaj vic u kojem Mujo…

Sindikat profesionalnih fudbalera se oglasio povodom neizmirenih obaveza Fudbalskog kluba Sloboda prema svojim bivšim igračima.

Zanimljivo saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera BiH: Ima onaj vic u kojem Mujo…

Sindikat profesionalnih fudbalera se oglasio povodom neizmirenih obaveza Fudbalskog kluba Sloboda prema svojim bivšim igračima.

Naime, iz Sindikata su se oglasili povodom istupa rukovodstva Slobode po pitanju dugovanja prema Ivanu Kostiću i Ivan Fatiću, a mi vam njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

”Ima onaj jedan zgodan vic u kojem Mujo vozeći autoputem, na radio prijemnika sluša upozorenje svim učesnicima u saobraćaju da obrate pažnju jer jedan ludi i neodgovorni vozač vozi auto u suprotnom smjeru. Kada je čuo upozorenje Mujo je onako za sebe, samovjereno sebi u bradu promrljao da nije u pitanju jedan vozač nego ih ima na stotine koji su pogrijršili smjer.

I mi imamo svoga Muju što uporna fura u pogrešnom smijeru i samo je pitanja trenutka kada će se sudariti ili sletjeti sa ceste, ali uporno i tvrdoglavo uvjerava sebe i svoju bližu i širu okolinu da je upravo on taj koji je odabrao ispravan smijer a da svi ostali griješe. Navedeni gospodin koji igrom sudbine i nažalost suvereno upravlja i vodi jedan naš renomirani Klub iz trečeg po veličini Grada u našoj državi nikako da uspori ili makar da parkira na zaustavnoj traci pa da malo razmisli kuda goni. O navedenom gospodinu i njegovim lijevim i desnim dodavačima i suflerima smo i ranije u više navrata pisali i sve ono što smo napisali i predvidjeli se manje više desilo ili se procesi odvijaju u skladu sa našim najavama i predviđanjima.

Ovdje prije svega mislimo na dobro poznati slučaj dva Ivana, Kostića i Fatića, koji je poprimio međunarodnu dimenziju, obzirom da su navedena dva fudbalera strani državljani, i da su pred relevantim tijelima UAFA-e FIFA-a dobili izvršnu odluku o naplati potraživanja od svog bivšeg kluba FK Sloboda. Kako se za naše prilike radi o nemalom iznosu ostaje nejasno kako rukovodsvo FK Sloboda na čelu sa dezorjentisanm Mujkanovićem misli riješiti ovaj gordijev čvor. Ovo ostaje nejasno prije svega jer ne postoji ni minumum šansi da Klub dobije licencu za narednu takmičarsku sezonu jer im to neće dozvoliti komisije NS BiH koje će dosljedno i principijelno primjeniti Pravilnik o registraciji, statusu i transferu igrača N/FS BiH.

Konkretno, do podne 24.05.2018. godine nastavlja se nebuloza g-dina Mujkanovića i njegovog ”pravnog tima”. Nisu izvršili obaveze plaćanja prema Ivanu Kostiću i Ivanu Fatiću na osnovu Odluke Prvostepene komisije za licenciranje N/FS BiH a proistekle iz pravsnažne FIFA Odluke.

Gospodine Mujkanović, javno Vas pozivamo i prozivamo nemojte biti grobar FK „Sloboda“ Tuzla u vrijeme kada slavi 100 godina postojanja, nemojte tvrdoglavošću i pravno neosnovanom odgovornošću uskratiti zadovoljstvo građanima Tuzle da slave i uživaju, nemojte zbog istih osnova uskratiti egzistenciju profesionalnim ali i onim drugim fudbalerima koji u FK „Sloboda“ Tuzla zarađuju plaću te egzistenciju realizuju ili planiraju ralizovati u gradu soli, Tuzli.

Ukoliko FK „Sloboda“ Tuzla danas ne dobije licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH za narednu takmičarsku sezonu, isključivi krivac ste Vi i ne krivite ni principijelnost i odgovornost nadležnih organa N/FS BiH, ne krivite i Kostića i Fatića, ne krivite ni sve ine koji Vam ne podilaze i imaju svoje mišljenje, na kraju krajeva ne krivite ni građane lijepe Tuzle koji bukvalno od svojih usta u svojstvu poreznih obveznika izdvajaju sredstva da bi uživali u najmanje BH fudbalskim predstavama”, stoji u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

sindikat profesionalnih fudbalera bih
KOMENTARI

KOMENTARI

ratata
Gost

GLUPANE NEPISMENI!

Denis
Gost

Ovo traje jos od proslog licenciranja… Sjete se problema 7 dana pred istek roka i svi drugi su krivi osim njih.

wpDiscuz