Sport Centar

Zanimljiva situacija: Velež se borio za opstanak, sada imaju šanse da uđu u Premijer ligu

Finiš sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine je veoma zanimljv. Veliki broj timova ima šanse da uđe u Premijer ligu BiH, a jedan od njih je i Velež, koji se donedavno borio za opstanak.

Zanimljiva situacija: Velež se borio za opstanak, sada imaju šanse da uđu u Premijer ligu

Rođeni su bili u veoma teškoj situaciji i borili su se za opstanak, ali fantastična forma u posljednje vrijeme lansirala ih je na sedmu poziciju i sada matematički imaju šanse da se vrate u najviši rang bh. fudbala.

Velež ima 36 bodova, devet manje od prvoplasirane Bosne iz Visokog. Do kraja sezone ostalo je još pet kola, tako da je u igri 15 bodova i mostarski klub sada matematički ima šanse za ulazak u Premijer ligu, iako je donedavno strahovao za opstanak.

U preostalih pet utakmica Rođeni imaju utakmice protiv dvije prvoplasirane ekipe, Bosne i GOŠK-a, a obje će igrati na gostovanju. Pored tih susreta sastat će se sa Čapljinom, Bosnom Semom i Zvijezdom iz Gradačca.

Velež je loše otvorio ovu sezonu, ali u posljednje četiri utakmice osvojili su maksimalan broj bodova. Savladali su Orašje, Slogu iz Siminog Hana i Goražde, dok je utakmica protiv Novog Travnika registrovana službenim rezultatom u njihovu korist.

fkvelezprva liga federacije bih
KOMENTARI

KOMENTARI