Sport Centar

Za novi semafor na Koševu i rekonstrukciju VIP salona 1,1 miliona KM, veliki planovi za 2019.

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u ponedjeljak je organizirana akcija čišćenja povodom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će u februraru biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Za novi semafor na Koševu i rekonstrukciju VIP salona 1,1 miliona KM, veliki planovi za 2019.

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u ponedjeljak je organizirana akcija čišćenja povodom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će u februaru biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Akciji su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predstavnici FK Sarajevo, KJKP Park, studenti, učenici osnovnih škola i drugi građani.

Ajnadžić je s predstavnicima FK Sarajevo razgovarao o napretku aktivnosti na stadionu za EYOF i davao sugestije kako bi pripreme protekle u najboljem redu.

On je kazao kako je Općina uključena u pripreme i mnogo prije akcije čišćenja te da su u toku radovi na dotjerivanju stadiona. Zahvalan je svima koji su se odazvali akciji.

“Danas smo izišli na stadion, prije svega, da prije snijega očistimo ono što ne treba biti na stadionu. Ima otpadaka i dotjerujemo ono što treba pojačati, prije svega dobar i ugodan ambijent na stadionu pred veliku manifestaciju zbog koje smo i sretni i ponosni, EYOF. Trebamo biti dobri domaćini”, rekao je Ajnadžić koji je uzeo metlu u ruke.

Kazao je kako očekuju da će se u akciju čišćenja uključiti i radnici KJKP Rad.

“Mi smo u završnici pripreme ambijenta koji će pružiti dobre preduvjete za održavanje centralne manifestacije EYOF u februaru 2019. Želim reći da smo poprilično investirali u pripreme za održavanje EYOF-a i u pripreme za održavanje međunarodnih utakmica”, rekao je Ajnadžić, koji je govorio o radovima na rasvjeti i sobi za centralno upravljanje sistemom sigurnosti.

Pojasnio je kako je obezbijeđen i semafor, koji je već u funkciji, a planirano je i testiranje rekonstrukcije olimpijskog plamenika.

Dodao je kako je zaključno s rekonstrukcijom VIP salona, s 310 stolica u centralnoj loži, riječ o ulaganjima od oko 1.100.000 KM.

Za iduću godinu planirani su radovi na zelenoj površini stadiona i još nekoliko aktivnosti.

Anela Potura, ispred FK Sarajevo, kazala je kako je ljudima u klubu drago da je Koševo centar dešavanja u februaru i da je klub uključen u organizaciju EYOF-a.

“Ono što je nama važno jeste da se na Koševu dešavaju neke estetske promjene, što će svakako nama olakšati organizaciju za buduće utakmice koje dolaze na proljeće”, istakla je Potura.

eyof 2019nedzad ajnadzic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
Hz1946
Gost

Sta je ulozeno u lozu na stadionu….310 navlaka za stolice ×20km,renoviranje mokrog cvora 50.000 i nista vise nije uradzeno u vip lozi..

Kokuz
Gost

Nacelnik se priprema za zenicku avliju.

wpDiscuz