Sport Centar

Wilbekin: Nisam još dobio turski pasoš, ali svakako želim nastupati za reprezentaciju

Scottie Wilbekin mjesecima je najavljivan kao veliko pojačanje košarkaške reprezentacije BiH.

Wilbekin: Nisam još dobio turski pasoš, ali svakako želim nastupati za reprezentaciju

Scottie Wilbekin mjesecima je najavljivan kao veliko pojačanje košarkaške reprezentacije BiH.

Ipak, od te “ljubavi” nije bilo ništa. Američki plejmejker je odugovlačio sa procedurom u vezi dobijanja bh. državljanstva, da bi na kraju do selektora Duška Vujoševića i ostalih članova stručnog štaba došla informacija da je Wilbekin odlučio – uzeti turski pasoš.

Ranije su istanbulski mediji pisali kako je selektor Turske Ufuk Sarica već obavio razgovor na tu temu sa Wilbekinom, ali u intervjuu za agenciju DHA košarkaš Darussafake je istakao kako još uvijek nije dobio državljanstvo zemlje u kojoj trenutno živi i igra.

“Nisu tačne informacije da sam dobio turski pasoš. Odnosno, još ga nisam dobio, ali svakako želim nastupati za tursku reprezentaciju. Zbog toga što volim Tursku. Ovdje sam tri godine, Darussafaka i Turska postale su mi veoma dragocjene. Smatram i da je turski nacionalni tim uspješan. Imao sam priliku o reprezentaciji pričati sa našim kapitenom Furkanom Aldemirom i siguran sam da će turska ekipa igrati sve bolje u budućnosti”, kazao je Wilbekin.

U razgovoru nije pominjao reprezentaciju BiH, niti se osvrtao na priču o mogućnosti da dobije bh. državljanstvo. No, svojevremeno je tu epizodu sa Wilbekinom opisao selektor Vujošević:

“Njegov menadžer Miško Ražnatović i ljudi iz Košarkaškog saveza su vodili taj posao, a ja nisam imao direktne veze sa papirologijom. Ono što ja znam jeste da je on potpisao za BiH, isto kao što je u prošlosti uradio za Rumuniju kada nije bio registrovan. Dolazio je u Sarajevo i nedostajao je samo jedan dokument da nije kažnjavan i s tim je počelo da se oteže i nešto dešava. Poslije Nove godine se javio njegov menadžer koji je rekao da on pod pritiskom kluba odlučio igrati za Tursku”.

darussafakascottie wilbekin
KOMENTARI

KOMENTARI