Sport Centar

Wenger zabrinuo navijače Arsenala: Kada ste u situaciji u kakvoj smo mi sada, u igri su sva rješenja

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, potvrdio je da postoji mogućnost da u januaru prodaju u ovom trenutku dvojicu najboljih igrača Alexisa Sancheza i Mesuta Ozila, kojima na kraju sezone ističu ugovori.

Wenger zabrinuo navijače Arsenala: Kada ste u situaciji u kakvoj smo mi sada, u igri su sva rješenja

Naime, ukoliko bi Sanchez i Ozil dočekali naredno ljeto u Arsenalu obojica bi postali slobodni igrači i klub ne bi mogao zaraditi na njihovom obeštećenju. Stoga bi njihovom prodajom u januaru klub smanjio svoj finansijski gubitak.

“Kada ste u situaciji u kakvoj smo mi sada u igri su sva rješenja. Moguća je i prodaja u januaru“, kazao je Wenger za britanske medije.

Međutim, Ozilov zastupnik nedavno je izjavio da njemački reprezentativac želi igrati u Premier ligi još dvije ili tri godine, te da pregovori sa Arsenalom “idu u dobrom pravcu“.

“Koliko sam razumio Ozil želi ostati u Engleskoj. Uvijek sam govorio da to što nismo produžili ugovor prošle godine ne znači da igrač mora nužno da ode. Ono što mogu reći jeste da u ovom trenutku nismo dovoljno blizu dogovora da bi to mogli objaviti“, istakao je Wenger.

Ozil je u Arsenal stigao 2013. godine iz Real Madrida, a Sanchez godinu dana kasnije i drugog velikog španskog kluba Barcelone.

alexis sanchezarsenalarsene wengermesut ozil
KOMENTARI

KOMENTARI