Sport Centar

Vukičević: Zbog ovoga je Sarajevo uvijek ”Veliko Sarajevo”

Slaviša Vukičević, bivši fudbaler Sarajeva, oglasio se na Facebooku nakon revanš utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine, gdje je nakon izvođenja penala pehar podigao Široki Brijeg.

Vukičević: Zbog ovoga je Sarajevo uvijek ”Veliko Sarajevo”

Veliki interesovanje je vladalo za ovaj susret, a Pecara je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Vukičević je Sarajevo uporedio sa Crvenom Zvezdom.

“Igrajući u jugoslovenskom prvenstvu protiv ekipa kao što su Dinamo, Partizan, Hajduk, Crvena zvezda, Željezničar… često smo komentarisali prvenstvo i uvijek je zaključak bio da je Crvena zvezda uvijek Zvezda, bez obzira na njihovu poziciju na tabeli! Bilo je perioda kada smo pobjeđivali u Beogradu i kada su bili ispod nas na tabeli i opet kažu Crvena zvezda je Zvezda”, piše Vukičević, te dodaje:

“Prateći igre mog Sarajeva preko interneta, zbog odsutnosti, konstatujem kada Sarajevo igra u gostima stadioni su puni gledalaca. Praznik za njih, jer Sarajevo dolazi bez obzira kakvu ekipu ima i koji su na tabeli, kao i Crvena zvezda. Ponekada su stadioni mali da prime sve zainteresovane kada dolazi Veliko Sarajevo, a Koševo je preveliko za dočekivanje bh. klubova. Zato je Crvena zvezda uvijek Zvezda, a Sarajevo uvijek Veliko Sarajevo”

fksarajevoslavisa vukicevic
KOMENTARI

KOMENTARI

sas
Gost

nabijem i tebe i sarajevo

wpDiscuz