Sport Centar

Vukičević: Uprava Sarajeva se uhvatila posla, iduće sedmice dolazim na razgovor

Novi članovi Upravnog odbora FK Sarajevo na nedavnoj press-konferenciji najavili su ulazak nekadašnjih fudbalera bordo tima Slaviše Vukučevića i Semjona Miloševića u klub.

Vukičević: Uprava Sarajeva se uhvatila posla, iduće sedmice dolazim na razgovor

Novi članovi Upravnog odbora FK Sarajevo na nedavnoj press-konferenciji najavili su ulazak nekadašnjih fudbalera bordo tima Slaviše Vukučevića i Semjona Miloševića u klub.

Vukičević, član šampionske generacije iz 1985. godine, u razgovoru za Dnevni avaz je otkrio da ga je član UO Senad Bilić već kontaktirao. I dalje je, međutim, nepoznato koju bi funkciju legendarni Visočak obavljao.

“Istina, zvao me Bilić i dogovorili smo se da naredne sedmice sjednemo za sto, pa da vidimo šta se možemo dogovoriti. Naravno da nisam ramišljao, ja sam uvijek spreman pomoći mom voljenom klubu. To je moj klub i dolazim na razgovor”, kaže Vukičević.

Nova Uprava, zasad, ostavlja dobar dojam.

“Dobro svaka nova uprava kada dođe, odmah je ambiciozna, to je logično. Da nisu ambiciozni, ne bi onda radili u najvećem klubu u BiH. Uhvatili su se posla i što prije se mora tražiti rješenje da se priključimo organiziranim evropskim klubovima koji idu 2.000 kilometara na sat u odnosu na nas, ali i ostale bh. klubove. Sve je to u pet deka, Zrinjski neka veže tri kiksa, džaba im titula, eto njima krize”, govori Vukičević.

Navijači Sarajeva bojkotuju utakmice, Vukičević ih poziva na strpljenje:

“Uvijek mora svanuti novi dan. Potrebno je strpljenje. Poručujem navijačima Sarajeva da budu strpljivi, bar su oni vazda bili džentlmeni i gospoda, uvijek su priznavali boljeg od sebe. Pozivan ih da se vrate na tribine, trebaju Sarajevu. Nogomet se i igra zbog njih. Shvatam i navijače, oni samo traže da se igrači bore svih 90 minuta, ali, vjerujte nije da se ovi igrači Sarajeva nisu borili, nego su bili limitirani, igrali su najbolje što znaju”, ističe Vukičević.

Postavlja se pitanje šta će novo donijeti Vukičević ukoliko uđe u klub…

“Da se razumijemo, svaki klub na svijetu pravi greške. I Real ih pravi… Pobjeđuje onaj ko napravi manje grešaka. Dakle, osnovno je za klub da proba u narednom periodu praviti što manje grešaka, tako ćemo olakšati treneru”.

fksarajevoslavisa vukicevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Visoko
Gost

Slaviša nekoliko godina oblijeće oko Sarajeva da se zaposli i vrati iz Francuske, godinama ništa ne radi. Nije me ni ovaj intervju uvjerio da je on dobro rješenje, osim možda za rad u omladinskom pogonu. Semjon još manje, upiru obojica godinama da se zaposle u klubu. Ne kažem da su loši ljudi, ali nisu oni rješenja koja trebaju Sarajevu u ovom trenutku. Nova uprava je ogromno razočarenje, pa taj bili kojeg spominje Vukičević je obični kočijaš, sudeći prema njegovoj elokvenciji na press konferenciji neki dan. Pitari, neka vam je Bog na pomoći.

wpDiscuz