Sport Centar

Vujović: Rukomet vode debili i napravili su cirkus, zašto se ne bih i ja priključio?!

Veselin Vujović, selektor rukometne reprezentacije Slovenije, nije želio kriti ljutnju i razočarenje nakon remija protiv Njemačke, te je nakon susreta dao izjavu "bez dlake na jeziku".

Vujović: Rukomet vode debili i napravili su cirkus, zašto se ne bih i ja priključio?!

Veselin Vujović, selektor rukometne reprezentacije Slovenije, nije želio kriti ljutnju i razočarenje nakon remija protiv Njemačke, te je nakon susreta dao izjavu “bez dlake na jeziku”.

U posljednjoj minuti Drux je pogodio za 24:24, ali Janc tri sekunde prije kraja zatresao je mrežu za 25:24. Međutim, sudije su posumnjale da je prestupio kog gola. Nakon više od pet minuta gledanja priznali Slovencima gol, ali su dali Blagotinšeku crveni karton. To je bio automatski sedmerac za Njemačku i Reichmann je pogodio za 25:25.

Blagotinšek je dobio crveni karton jer je nakon gola Janca za, činilo se, pobjedu stao pred njemačke igrače na centru i nije im dao da izvedu loptu.

“Eto, to je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudaca i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u posljednjim sekundama onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac”, ironično je komentirao Vujović, prenosi Index.hr.

“Prvi put u historiji primijenilo se to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Suci su doveli utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Gensheimeru, koji niko nije vidio, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupi i dvije minute smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Nijemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobjednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali, to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negdje će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričat će se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš selektor. Ništa, idemo dobiti Crnu Goru i ući u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uslovima”, grmio je Vujović.

Nakon što je Nijemcima dosuđen sedmerac nakon isteka vremena, Vujović je sam stao na gol kao da će on braniti.

“Htio sam napraviti sprdnju, neki show. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio. Napravili su sport smiješnim, jer ga vode debili! No, moji igrači i ljudi na klupi su disciplinirani, a ja sam takav kakav jesam pa su me zamolili da ispoštujem sudačku odluku”, dodao je Vujović koji je nakon utakmice zamolio suce za objašnjenje:

“Pitao sam ih zašto nisu njemačkog igrača isključili napad prije kad smo mi izvodili brzi centar. Oni meni ‘pa zabili ste gol’. Ja ih pitam zašto niste zaustavili vrijeme i isključili ih, a oni meni ‘nećemo sad o tome'”, otkrio je Vujović.

Njegova reprezentacija ostala je bez pobjede zbog videotehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu.

“Mi smo napredna zemlja, pa nek smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije”, zaključio je u svom stilu Veselin Vujović, prenosi Index.hr.

ep u rukometuslovenijaveselin vujovic
KOMENTARI

KOMENTARI