Sport Centar

Vujošević: Ovo je za naše mlade igrače najbolja škola košarke u Evropi

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je poražena na gostovanju od Francuske u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini (84:65).

Vujošević: Ovo je za naše mlade igrače najbolja škola košarke u Evropi

Selektor Zmajeva, Duško Vujošević, nije bio zadovoljan nastupom naših košarkaša, te je čestitao Francuzima na zasluženoj pobjedi.

“U košarci može da se pobijedi i izgubi. Mi smo zasluženo izgubili. Čestitam im na tome. Ovaj francuski tim ima veoma dobar odnos kada je u pitanju angažovanost i borbenost, bolji nego kada su ranije bili u punom sastavu. Sigurno da su oni, iako ovako oslabljeni, jači od našeg mladog tima. Mi smo pokazali dva lica. Nisam zadovoljan kako smo igrali. Dosta koševa smo primili u posljednjim sekundama napada”, rekao je Vujošević, te je dodao:

“Kada se pogleda statistika za tri poena, ona i nije loša, ali smo postigli te poene najviše kada oni više nisu bili važni. Iz ove utakmice moramo mnogo naučiti. Ovo je prilika za sve nas, posebno za mlade igrače da stječu iskustvo. Ovo je za njih najbolja škola košarke u Evropi. Naravno, nema nigdje besplatne škole. Gledat ćemo da pokažemo da možemo igrati bolje svih 40 minuta, nego što je to bilo večeras”.

dusko vujosevickosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI