Sport Centar

Vujošević objavio spisak: Među pozvanima Sani Čampara i nekoliko povratnika

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević objavio je danas širi spisak od 24 košarkaša koji će biti u konkurenciji za reprezentaciju BiH u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Vujošević objavio spisak: Među pozvanima Sani Čampara i nekoliko povratnika

Kao što je najavljivano, na Vujoševićevoj listi nekoliko je povratnika u reprezentaciju, poput Elmedina Kikanovića, Andrije Stipanovića, Milana Miloševića, Nemanje Gordića, Nedima Buze i Emira Sulejmanovića, a tu je i jedno novo ime, barem kada je riječ o seniorskoj reprezentaciji, dosadašnji član juniorske selekcije BiH Sani Čampara, koji dosad, za razliku od svih ostalih na spisku, nije pozivan u najbolji tim BiH.

Na spisku selektora Vujoševića nalaze se sljedeća 24 imena: Amar Gegić (Bayern Munich), Darko Talić (Kakanj), Adi Zahiragić (Kakanj), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (Palencije), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Nikola Gajić (Igokea), Adin Vrabac (Tenerife), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Nedžad Muratović (Sloboda), Milan Milošević (Promitheas Patras), Nedim Buza (Oostende), Obrad Tomić (Partizan), Draško Albijanić (Lovćen), Markus Lončar (Široki), Ismet Sejfić (Jeszberenyi KSE), Elmedin Kikanović (Monaco), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Fuenlabrada), Stefan Glogovac (Igokea), Njegoš Sikiraš (Fuenlabrada), Miralem Halilović (Orleans).

Ovaj spisak nije konačan i velika je vjerovatnoća da će biti proširen, saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

“Stručni štab bh. reprezentacije, na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem, očekuje da se kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo što bolje iskoriste u cilju izgradnje stabilnog sistema, individualnog napretka igrača i povratka kulta reprezentacije. Također, stručni štab na čelu sa selektorom Vujoševićem od igrača koji se ljetos iz objektivnih razloga nisu odazvali pozivu za reprezentaciju, a sada su potvrdili dolazak, očekuje da će pokazati volju i maksimalno angažovanje, da neće poremetiti atmosferu u reprezentaciji, te da će svojim radom i iskustvom doprinijeti ostvarenju ciljeva”, navodi se u saopštenju KSBiH.

dusko vujosevickosarkaska reprezentacija bihsani campara
KOMENTARI

KOMENTARI

Nermin
Gost

A mirza i nurkic ?

wpDiscuz