Sport Centar

Duško Vujošević o reprezentaciji BiH: Ako se svi odazovu, to može biti dobra priča

Banjalučke "Nezavisne novine" su objavile da je cijeli posao već završen i da će biti novi selektor BiH, a Duško Vujošević za portal Mozzart Sport kaže da nije baš sve toliko sigurno, ali ne demantuje sada već sasvim izglednu mogućnost da karijeru nastavi za kormilom reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Duško Vujošević o reprezentaciji BiH: Ako se svi odazovu, to može biti dobra priča

“Tačno da su pregovori u toku, ali nije još sve gotovo. Ima nekih naznaka da će biti uspješno finalizovani. Nije završeno prije kraja”, u svom maniru odgovara dobro raspoloženi trener Limogesa.

Ugovor sa francuskim klubom mu ipak ističe na ljeto, pa se stiču svi uslovi za rastanak. Ne zvuči Vujošević kao čovjek kojem će taj rastanak teško pasti.

Ovog momenta mi možda i više odgovara posao koji nije cjelogodišnji kao što je selektorska funkcija“.

Neće mu biti prvi put, 2003. godine je vodio Srbiju i Crnu Goru na Eurobasketu u Švedskoj, na kojem je selekcija hendikepirana izostankom najvećih asova poput Dejana Bodiroge i Vlada Divca osvojila šesto mjesto. Potom je od 2007. do 2010. vodio reprezentaciju samostalne Crne Gore koju je odveo na debitantsko Evropsko prvenstvo, iako ju je u Litvaniji predvodio Dejan Radonjić.

Poslije sedam godina klupske košarke, Vujošević ponovo na reprezentativnom nivou. Sada sa ekipom koju bi, ako ne bude otkaza ili novih svađa, trebalo da predvode NBA igrači poput Jusufa Nurkića i Mirze Teletovića.
Ako budemo imali dobru logistiku – prije svega da se odazovu svi igrači koji bi mogli da igraju za reprezentaciju – i ako nam se obezbjede dobri uslovi za rad, tu bi mogla da se napravi neka dobra priča“, optimista je Vujošević.

dusko vujosevicjusuf nurkiclimogesmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI