Sport Centar

Vujošević nije odustao od Nurkića: Razgovor s NBA centrom planiran iza Nove godine

Jusuf Nurkić mogao bi igrati za košarkašku reprezentaciju BiH u aktuelnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Vujošević nije odustao od Nurkića: Razgovor s NBA centrom planiran iza Nove godine

Naravno, u ovom trenutku akcenat je na ovome “mogao bi”, ali ideja nije ni toliko daleko od realizacije. Nepobitna je, pak, činjenica da bi centar Portland predstavljao ogromno pojačanje za Zmajeve i da je selektor Duško Vujošević ostavio otvorena vrata za njegov povratak u nacionalni tim.

“Svi smo složni u konstataciji da bi košarkaš takvih kvaliteta itekako dobro došao reprezentaciji, pogotovo ako uzmemo u obzir njegovu formu u ovoj sezoni. Selektor Vujošević također je kazao kako nema ništa protiv da se ponovo pokuša uspostaviti kontakt s njim, naglašavajući kako i dalje smatra da je on igrač koji bi trebao predstavljati budućnost reprezentacije. Predložio sam, stoga, da delegacija Košarkaškog saveza BiH iza Nove godine porazgovara s Jusufom Nurkićem, što ćemo gotovo sigurno i učiniti. Ko će sa njim razgovarati zasad ne znam, možda i sam Vujošević, možda neko drugi iz Saveza”, kaže za SCsport.ba potpredsjednik Upravnog odbora KSBiH Sejo Bukva.

Naglašava kako na Nurkića reprezentacija BiH ne bi i dalje mogla računati u februarskom “prozoru”, ali možda bi to bilo ostvarljivo u junu i julu, kada su na programu završne dvije utakmice prve runde kvalifikacija.

“Tada će nam biti i najvažnije da nam se priključi, to će biti krucijalne utakmice protiv Belgije i Francuske. Moram ovdje naglasiti kako Nurkić nikada nije rekao da neće nastupati za reprezentaciju, ranije su ga spriječile neke druge okolnosti da igra u pretkvalifikacijama. Imamo i neke informacije da bi svakako bio voljan razgovarati o ovoj temi. Sa njim i 24-godišnjim Scottijem Wilbekinom, koji je u proceduri dobijanja bh. državljanstva, sigurno je da bismo imali mladu, ali i jaku reprezentaciju, koja bi mogla računati na ozbiljne rezultate”, naglašava Bukva.

jusuf nurkickosarkaska reprezentacija bihsejo bukva
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Rječ “Nurkić” i rječ “ozbiljnost” (navedena pri kraju teksta doli) su prosto dvi nespojive stvari…
Pljuni me, ako se jopet po ko zna već koji ponovo tako neispostavi…

“Našoj repki triba sve, al samo ne SAMOPROGLAŠENI-SUPERMEN”

⚜ SLAVA ⚜ BOSNI ⚜

wpDiscuz