Sport Centar

Vujošević: Mnogi žele da potcijene rezultat koji smo napravili u pretkvalifikacijama

U intervjuu za emisiju "Puls života" Duško Vujošević je govorio o radu s bh. košarkašima i načinu na koji je došlo do saradnje sa KSBiH.

Vujošević: Mnogi žele da potcijene rezultat koji smo napravili u pretkvalifikacijama

O samom radu s košarkaškom reprezentacijom BiH, selektor Zmajeva je rekao:

“Meni je jako bitno da radim na jeziku koji se priča u regionu. Govorim taj talijanski, ali mi je puno lakše raditi sa našim igračima. Moj hendikep je nepoznavanje engleskog jezika,  a moj rad se ne svodi na puko postavljanje taktike, nego volim puno da razgovaram sa njima, da ih dodatno motivišem”, rekao je selektor Vujošević i nastavio:

“Ja sam protjeran odavde, iz košarke u Srbiji. Jako volim da radim sa našim igračima, jer vole više da rade od drugih igrača. Poziv u BiH sam shvatio kao priznanje, jer sam shvatio da se nisam uprljao. S druge strane, objektivno zbog bolesti, nisam u stanju da radim cijelu sezonu, pa je taj selektorski posao bio jedno dobro rješenje”.

O odluci da prihvati poziciju selektora i radu sa ekipom, Vujošević kaže da je upravo rad na pripremama u njemu probudio dodatni entuzijazam.

“Nisam znao kakva je situacija u samom Savezu, puno otkaza se desilo, bio sam zatečen, ali smo sa mladim ljudima koji su htjeli da dođu i da rade. Oni su radili sa takvom strašću i entuzijazmom, što je i kod mene probudilo volju i želju za rad”.

On nije ni putovao na važnu pretkvalifikacijsku utakmice naše reprezentacije u Armeniju, a razlog je pojava gangrene na prstu stopala. Za srbijanske medije ispričao je šta se tačno desilo.

“Na poluvremenu utakmice sa Švedskom, gdje smo loše igrali, ja sam iz sve snage šutnuo nogom maserski stol. Bio sam u patikama i nisam osjetio bol, međutim kada je došlo do oticanja nastali su problemi. Oni su u Slovačkoj pogrešno procijenili misleći da se radi o šećeru. Ekipa sa VMA me spasila od gubitka noge. Eto vidite do čega jedna glupost može da dovede”, kazao je temperamentni Vujošević.

Duško Vujošević smatra da je ostvaren dobar rezultat u pretkvalifikacijama za SP, koliko god ga neki htjeli potcijeniti.

“Rezultat koji smo napravili, s obzirom na sve, odličan je, koliko god neki pokušali da ga potcijene, a hoće mnogi, jer mi uvijek tako potcijenimo svaki put nečiji drugi uspjeh”, zaključio je selektor BiH

 

dusko vujosevickosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Nate ne name
Gost

Pa CIBER CETNICI , ko ce drugi Bog ih prokleo smutljivce!

wpDiscuz