Sport Centar

Vujošević: Bio sam spreman da radim besplatno, ali ne i da me otjeraju besplatno

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević preko Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) dobio je spor protiv Partizana, na osnovu čega mu beogradski klub mora isplatiti dug od 113.000 eura.

Vujošević: Bio sam spreman da radim besplatno, ali ne i da me otjeraju besplatno

Predsjednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović objasnio je da je Vujošević dao rok Partizanu da mu dug isplate u narednih sedam dana ili će dati spor BAT-u, koji će blokirati klub da ne može da registruje igrače.

Vujošević je u razgovoru za “Večernje novosti” objasnio kako je došlo do toga.

“Svima je poznato kako sam otišao iz Humske. Praktično sam otjeran, jer sam branio Partizan i interese Partizana”, napomenuo je dugogodišnji trener “crno-bijelih”.

“Godinama sam insistirao da plate uvijek dobiju prvo igrači, a za mene ako ostane, ponašajući se, pokazalo se, iracionalno, na svoju štetu. Bio sam spreman da radim besplatno, ali ne i da me otjeraju besplatno. Pristao sam da dug bude umanjen za oko 100.000 eura, koliko su sabrali da su bile kazne izrečene u takmičenjima, telefonske račune… Nikada nisam tražio naplatu bilo kakvih kamata. Uz to sam, jer su rekli da je klub u teškoj sitauciji, pristao da nađemo kompromis i da se dug isplati na pet godišnjih rata. Ispoštovana je samo prva, ali druge dvije nisu. Niko se, čak nije udostojio ni da me pozove i pokuša da objasni zašto se ne isplaćuju plate koje sam pošteno zaradio i od kojih živim, zbog čega sam bio primoran da se obratim BAT. Nije u pitanju sedam dana, nego kašnjenje od sedam godina”, rekao je Vujošević i dodao da je tačno njegov advokat obavijestio Partizan o roku, ali također je tačno je i klub iz Humnske dobio odluku od BAT”.

On je rekao da nije izdao Partizan, već da se “borio u korist kluba”.

“Sve ovo je nemoralno s njihove strane, jer su dozvolili da naplaćujem novac preko BAT i da krivicu prebace na mene. Ako su morali da me sklone, mogli su makar finansijski dio da ispoštuju. Gospodin Ostoja, kako ga neki oslovljavaju, kaže da pokušava da napravi stabilan klub. Da bi bio stabilan, mora da izvršava obaveze, da zna koliko sam uradio za Partizan i da želju pretvori u praksu, a ne da kreira javnost kako klub ne može da funkcioniše, jer mora da isplati meni novac koji sam pošteno zaradio. Svi koji vole Partizan vrlo dobro znaju o čemu se ovdje radi. Nisam ja izdao Partizan, već sam se borio u korist Partizana. Ljudi koji su sada u klubu treba da shvate da nisu samo preuzeli prava da smjenjuju trenere, kadruju, nego i obaveze. Vidim da prijete bankrotom. Pa, tako klub može da vodi i moj kum Miša Tumbas”, napomenuo je za “Večernje novosti” selektor Bosne i Hercegovine.

dusko vujosevickkpartizankosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Amelia Officer
Gost

Dobivam dobru plaću od kuće 1900-3800 / Dollers tjedan, što je nevjerojatno, prije godinu dana bio sam bez posla u strašnom gospodarstvu. Svima sam zahvalio Bogu, blagoslovljen ovim uputama, a sada mi je dužnost platiti naprijedd ii podijeliti ga sa Svatko….

Evo što sam započeo … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz