Sport Centar

Vugdalić: Husića su u Slobodi uvlačili u “prljave poslove”

Poznati bosanskohercegovački komentator i dugogodišnji sportski radnik Saša Vugdalić, priznao je zbog čega je Azmir Husič napustio Slobodu.

Vugdalić: Husića su u Slobodi uvlačili u “prljave poslove”

On je bio jedan od najbližih ljudi Husiću u vrijeme dok je ovaj bio na čelu Slobode, a kaže kako je glavni razlog za njegov odlazak bilo uvlačenje u prljave poslove.

“Uložio je milione u Slobodu. Nije žalio novac. Sloboda je bila pred stečajem kada je dolazio u klub, bio je svjestan čega šta ga čeka. Dolazilo je do nekih uvreda, tipa seljak iz Glogove, a uz njega seljak iz Srebenice, šta će on nama, šta mudruje. Vratio je atmosferu, doveo je Ćiru. Odigrali su se strašni derbiji prošle sezone. Sloboda je prošle sezone trebala osvojiti naslov prvaka i Kup, ali nije, no, i to je sport. Sada je trebalo nastaviti tako i stogodišnjicu dočekati sa titulom i Slobodom u Europi. Nekome je to zasmetalo počevši od politike i lokalnih negativaca. Njemu ta ljubav nije uzvraćena. Morao je pući jer su ga počeli uvlačiti u prljave poslove za koje on nije, i u političke i u ekonomske. Bilo mu je žao. Uložio je par miliona, a od Slobode ne želi tražiti ni dinara dok dođe do privatizacije”, rekao je Saša Vugdalić za Source.ba.

Nakon toga, Vugdalić ističe da mu je žao što je ta priča završila te da je Husić sve to radio iz ljubavi.

“Zaustavljena je jedna lijepa priča. Husić je uzeo Slobodu iz ljubavi prema Tuzli. Njega je otac sa 11 godina dovodio da gleda Slobodu. Odlučio je svojoj Tuzli, svojoj Slobodi dati nešto u ovim teškim vremenima”, dodao je on.

azmir husicfkslobodasasa vugdalic
KOMENTARI

KOMENTARI