Sport Centar

Vuelta: Druga pobjeda Trentina, Froome zadržao vodstvo

Talijanski biciklist Matteo Trentin (QuickStep) ostvario je svoju drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjem izdanju utrke po Španjolskoj, popularnoj Vuelti, nakon što je u utorak prvi prošao ciljem 164,8 kilometara duge dionice od Caravaca Jubilara do ElPozo Alimentaciona, dok je Britanac Christopher Froome (Sky) zadržao crvenu majicu i poziciju vodećeg u ukupnom redoslijedu.

Vuelta: Druga pobjeda Trentina, Froome zadržao vodstvo

Trentin je bio jedan od biciklista koje je vodeća skupina pustila u bijeg i nije ih ozbiljnije ni pokušala uhvatiti. Nakon završnog uspona na Collado Bermejo i opasnog zavojitog spusta, Trentin je u završnom nadmudrivanju bio brži od Španjolca Joaquina Rojasa (Movistar). Treći je bio Španjolac Jaime Roson Garcia (Caja Rural), a četvrti Južnoafrikanac Jacques Jense van Rensburg (Dimension Data), javila je Hina.

Chris Froome i njegovi najbliži pratitelji došli su na cilj sa 4:32 minute zaostatka za pobjednikom. Pobjednik Tour de Francea zadržao je 36 sekundi prednosti pred Kolumbijcem Johanom Chavesom Rubiom (Orica-Scott) i Ircem Nicolasom Rocheom (BMC).

Talijan Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) pokušao je pobjeći skupini na završnom spustu, ali je uhvaćen pa je njegov zaostatak ostao 1:17 minuta za vodećim Froomeom.

U srijedu je na rasporedu 11. etapa od Lorce do astronomskog opservatorija na vrhu Calar Alto (2120 metara nadomorske visine), dužine 187,5 kilometara i s dva uspona prve kategorije u završnom dijelu etape.

vuelta
KOMENTARI

KOMENTARI