Sport Centar

Vražalić: Šuman je najbolje što se moglo desiti reprezentaciji

Vražalić: Šuman je najbolje što se moglo desiti reprezentaciji

Na početku razgovora Vražalić je otkrio kakvi su planovi u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine.

“Mislim da možemo do druge pozicije. Bit će nam teško naravno, ali kao prvo trebamo vjerovati u prolaz, jer često sreća nije na našoj strani. Očekujem da se našim daljnjim radom i trudom i to promijeni, jer zaslužujemo i taj faktor koji nije zanemarljiv”, rekao je Vražalić i onda otkrio šta je to novi selektor Bilal Šuman promijenio u reprezentaciju.

“Ono što je selektor zasad uveo najbolja je promjena u bh. rukometu. Ozbiljnost, način igranja, uopšte taktika, sve je sasvim novo. Osim toga, prilika se sve više daje mlađim igračima. I, to je dobro.

Polukontra i kontra se treba dovesti do savršenstva, jer možda u budućnosti budemo igrali poput Norveške na posljednjem Svjetskom prvenstvu. U januaru smo mnogo popravili i taj segment igre, napredujemo, mi igrači se trudimo da damo sve od sebe, stručni štab isto tako, svi radimo i želimo više. Nadamo se da će i rezultati doći”, rekao je Vražalić.

Na kraju razgovora, Vražalić je govorio i o planovima u svom klubu Bešiktašu.

“Imam još dvije godine ugovor u Bešiktašu. Ovdje mi je lijepo, prezadovoljan sam zasad. Rado bih tu i ostao, ali pod uslovom da svake godine kao do sada igramo Ligu šampiona.”

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI