Sport Centar

Vranješ: Pokazali smo da smo prava ekipa, idemo po plasman na EP

Nakon sigurnog trijumfa u kvalifikacionom duelu protiv Finske sa 34:23, Vladimir Vranješ je istakao da je naša rukometna reprezentacija odigrala dobar meč, te da je pokazala odlike prave ekipe.

Vranješ: Pokazali smo da smo prava ekipa, idemo po plasman na EP

“Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu. Na početku samo igrali dobru odbranu, a davali smo lake golove i na kraju smo to održavali, te smo zasluženo pobijedili. Uvijek je teško igrati protiv austsajdera, ali pokazali smo da smo prava ekipa i da svakog protivnika shvatamo ozbiljno, a tako se gradi menatlitet”, rekao je pivot našeg tima, koji je posebno pohvalio goraždansku publiku.

“Publika nas je podržavala u ključnim momentima i bila nam je vjetar u leđa, te im se ovim putem zahvaljujem i nadam se da će nas u velikom broju bodriti i protiv Španije”, poručio je Vranješ.

Rukometne Zmajeve u junu očekuje nastavak kvalifikacija, te dueli protiv Španije i Austrije. Jedna pobjeda značila bi i put na EP u Hrvatsku.

“U junu se opet okupljamo i pokušat ćemo da odradimo ono što treba, a to je da pobijedimo jednu od dvije preostale utakmice i plasiramo se na EP”, zaključio je Vladimir Vranješ.

rukometna reprezentacija bihvladimir vranjes
KOMENTARI

KOMENTARI